Διαφθορά και κοινωνία

Προβλήματα για την έρευνα και την ακαδημαϊκή διδασκαλία

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια συνολικής ερμηνευτικής και κανονιστικής προσέγγισης του φαινομένου της διαφθοράς ως κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού γεγονότος τόσο σε εθνικό όσο και πλανητικό επίπεδο.

Προσφέρει επίσης μια από τις πρώτες αναζητήσεις και χαρτογραφήσεις των πεδίων έρευνας και της σχετικής θεματολογίας τους, για τη μελέτη και ανάλυση των διαστάσεων του φαινομένου της διαφθοράς, σε ένα πλαίσιο προϋποθέσεων και τεχνικών της ακαδημαϊκής του διδασκαλίας από επιστημονικούς μελετητές ανά τον κόσμο.

Η αποτύπωση αυτή των πεδίων της ακαδημαϊκής παρουσίασης και μελέτης του φαινομένου της διαφθοράς ανά τον κόσμο επιβεβαιώνει τον ιδιότυπο τρόπο με τον οποίο το φαινόμενο αυτό εφάπτεται ως συνολικό κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, δικαιϊκό και πολιτισμικό γεγονός με ποικιλία μορφών σε επιμέρους πεδία, προσλαμβάνοντας μορφές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής παρέκκλισης, την οποία επεξεργάζεται διαχρονικά μια μακρά σειρά επιστημονικών πειθαρχιών.

ISBN 9789600227789, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Πρόντζας σπούδασε διεθνείς σχέσεις και διεθνές δίκαιο. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αντικείμενο διδασκαλίας και έρευνας του αποτελεί το φαινόμενο της διαφθοράς ως πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γεγονός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αυτοτελή έργα του:

Η διαφθορά, το αμφιλεγόμενο ζήτημα στην εθνική και διεθνή κοινωνία (Διδακτορική Διατριβή)

Η αγροτική εκμετάλλευση στην Ελλάδα. Κοινωνία, παραγωγή και ιδιοκτησία το 1951 (μαζί με τον Α. Ν. Λύτρα)

Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετοχές σε συλλογικά έργα όπως και ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!