Δοκιμάζοντας το ποίημα

Όταν το ποίημα έχει θάρρος
Όταν το ποίημα έχει θράσος
Όταν το ποίημα ερωτεύεται τον αναγνώστη
Όταν το ποίημα δεν ερωτεύεται τον αναγνώστη, αλλά τον ποιητή
Όταν το ποίημα ξαναδιαβάζεται (πάλι και πάλι και πάλι…)

ISBN 9786185144937, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αγαπημένος της τόπος η Αίγινα, όπου έγραψε και τα πρώτα της ποιήματα.

Σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο Θέατρο-Εργαστήριο. Διδάσκει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα γλώσσας και λογοτεχνίας καθώς και θεωρίας και ιστορίας θεάτρου. Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.Έχει παρακολουθήσει διάφορα θεατρικά σεμινάρια, όπως με τον Δ. Καταλειφό και την Α. Μακράκη(υποκριτική),τον D. Glass και τη Lilo Baouer (θεατρικό παιχνίδι),τον Θωμά Μοσχόπουλο (σκηνοθεσία).

Έχει σκηνοθετήσει και ανεβάσει με τους μαθητές της αρκετά έργα, κάποια από τα οποία έχει διασκευάσει (π.χ.,»Ειρήνη» και «Πλούτο» του Αριστοφάνη) και κάποια άλλα τα οποία έχει γράψει η ίδια (π.χ. «η εξαφάνιση του Αι-Βασίλη» και «ο χιονάνθρωπος που έγινε βοηθός Αι-Βασίλη»).

Έχει διακριθεί σε δύο ποιητικούς διαγωνισμούς. Η νουβέλα της Το σώμα που έγινε σκιά (Ανατολικός, 2010) έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο varelaki σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!