Αιχμηρά αντικείμενα

[ γράφει η Αδαμαντίνη – Μαρία Κανακάρη ]

Το Αιχμηρά αντικείμενα είναι το δεύτερο βιβλίο τής πλέον αγαπημένης μου Τζίλιαν Φλιν, που περνάει από τα χέρια μου μετά το Σκοτεινός τόπος.

Στην υπόθεση έχουμε την δημοσιογράφο Καμίλ Πρίκερ με τραυματικό παρελθόν και εξάρτηση από το αλκοόλ, η οποία καλείται για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να γυρίσει, μετά από χρόνια απουσίας, πίσω στην γενέτειρά της λόγω μιας υπόθεσης δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού και της εξαφάνισης ενός άλλου.

Σε μια μικρή και ήσυχη κοινότητα όπου όλα μαθαίνονται, ψάχνουμε να βρούμε τον δολοφόνο που τόσο βίαια κι απρόσμενα στέρησε τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού. Είναι ένα βιβλίο που από τις πρώτες του σελίδες σε παρασέρνει σε ένα κόσμο παράνοιας, με την πρωταγωνίστριά του να προσπαθεί να αντεπεξέλθει στο συναισθηματικά αφόρητο περιβάλλον του πατρικού της. Συγχρόνως, συλλέγει στοιχεία και συνεντεύξεις από τους κατοίκους της περιοχής, με σκοπό να καταφέρει να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από την έρευνα της αστυνομίας.

Αν και αρχικά θυμίζει ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα, η σκοτεινή πλευρά των πρωταγωνιστών τού βιβλίου θα είναι αυτή που κάνει το αίμα μας να παγώσει και θα στοιχειώνει τις σκέψεις μας για πολύ καιρό μετά το τέλος της ανάγνωσής του.

Το βιβλίο έχει χαρίσει στη Τζίλιαν Φλιν τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!