Εγχειρίδιο λογικής αυτοάμυνας

40 παραλογισμοί και πως να τους αποφύγετε

Καθημερινά δεχόμαστε έναν καταιγισμό παραλογισμών, δηλαδή επιχειρημάτων τα οποία έχουν σκοπό να μας παραπλανήσουν. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε φαίνονται έγκυρα και πειστικά, ενώ δεν είναι παρά σοφίσματα, ρητορικά τεχνάσματα. Έτσι, καταφέρνουν να μας ξεγελάσουν.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο «λογικής αυτοάμυνας», στο οποίο καταγράφονται, εξηγούνται και αναλύονται οι 40 πιο διαδεδομένοι παραλογισμοί. Απευθύνεται σ’ εκείνους που επιθυμούν να μπορούν να αναγνωρίζουν τις λογικές παγίδες, ώστε να τις αποφεύγουν και να μην παρασύρονται Γιατί η λογική δεν έχει καμία σχέση με τα σοφίσματα και τα κάθε είδους «λογικά τρικ».

ISBN 9786185218034, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Κατράμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε διδακτορικό στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο τής Grenoble. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα γραφολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας. Είναι δικηγόρος (και, όταν πρέπει, advocatus diaboli).

Έχει γράψει ένα Ελληνο-Ιταλικό Λεξικό Νομικών Όρων και ένα Ιταλο-Ελληνικό Λεξικό Νομικών Όρων, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά και μόνον όταν έχει κάτι να πει.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!