Ελέησόν με

Η παράξενη δολοφονία ενός Χιλιανού διευθυντή χορωδίας σε μια αρμένικη εκκλησία του Παρισιού. Εξαφανίσεις παιδιών χορωδών. Δολοφονίες που εκτελούνται ακολουθώντας ένα μακάβριο τελετουργικό. Και στους τοίχους, πάντα στίχοι από το Ελέησόν με γραμμένοι με αίμα…

Παιδιά με αγγελικές μορφές και ουράνιες φωνές που μες στην ομορφιά τους κουβαλάνε το θάνατο. Διεστραμμένοι βασανιστές της χιλιάνικης χούντας, εκπαιδευμένοι από πρώην ναζί που εκτελούσαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους υπό τους ήχους κλασικών χορωδιακών έργων.

Την έρευνα αναλαμβάνουν δυο περιθωριακοί μπάτσοι: ο Λιονέλ Κασντάν, συνταξιούχος βετεράνος, και ο Βολό, τοξικομανής, ωραίος σαν ροκ σταρ. Αρμένης ο πρώτος, Ρώσος ο δεύτερος. Ευφυείς, πεισματάρηδες, στοιχειωμένοι από το παρελθόν τους…

ISBN 9789602192412, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ζαν – Κριστόφ Γκρανζέ (Jean – Christophe Grangé) γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Έχει διακριθεί ως ελεύθερος ανταποκριτής Jean - Christophe Grangéεφημερίδων με ρεπορτάζ του για τους Εσκιμώους, τους Πυγμαίους και τους Τουαρέγκ. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του Πρακτορείο (L & G.).

Από τα ρεπορτάζ του ξεχωρίζουν: «Nomades» (για τους νομάδες του πλανήτη), «Seigneur des iles» (για τους εκατομμυριούχους που επέλεξαν να ζουν σε νησιά), «Le Tresor de Prusse» (για τις πρωτότυπες παρτιτούρες των μεγαλύτερων Γερμανών συνθετών, που έκρυψαν οι Ναζί σε ένα πολωνικό μοναστήρι), κ.ά.

Γράφει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο. Είναι ο συγγραφέας των επιτυχημένων μυθιστορημάτων «Πορφυρά ποτάμια» και «Το πέταγμα των πελαργών».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!