Ελπίδα στα χρόνια της απελπισίας

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, στο οποίο η Ναντιέζντα (το όνομά της σημαίνει ελπίδα) αφηγείται τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τον σύζυγό της, τον σπουδαίο ρώσο ποιητή Όσιπ Μαντελστάμ, ζωντανεύοντας μέσα από την άμεση αφήγησή της τη παράνοια στην οποία εγκλωβίστηκε η λογοτεχνική ιντελιγκέντσια της Ρωσίας στα χρόνια του σταλινισμού.

Η έκδοση συνοδεύεται από βιογραφικά όλων των συγγραφέων που αναφέρονται στο κείμενο, πληροφορίες για τα λογοτεχνικά ρεύματα της εποχής, καθώς και δύο ποιήματα της Μαντελστάμ μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Ναντιέζντα Μαντελστάμ

ISBN 9789604557929, έκδοση 2011

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, στο οποίο η Ναντιέζντα (το όνομά της σημαίνει ελπίδα) αφηγείται τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τον σύζυγό της, τον σπουδαίο ρώσο ποιητή Όσιπ Μαντελστάμ, ζωντανεύοντας μέσα από την άμεση αφήγησή της τη παράνοια στην οποία εγκλωβίστηκε η λογοτεχνική ιντελιγκέντσια της Ρωσίας στα χρόνια του σταλινισμού. Η έκδοση συνοδεύεται από βιογραφικά όλων των συγγραφέων που αναφέρονται στο κείμενο, πληροφορίες για τα λογοτεχνικά ρεύματα της εποχής καθώς και δύο ποιήματα του Μαντελστάμ μεταφρασμένα στα ελληνικά. – See more at: http://www.prosperus.gr/books/product_info.php?products_id=148126#sthash.q2HGxWat.dpuf

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!