Αίμα και δάκρυα

Ελλάς 1940-1949: Ιστορία πολέμου και αγάπης

Το πόνημα αυτό είναι προσωπικός φόρος τιμής προς τους εύτολμους άνδρες που πολέμησαν στα βουνά της Ελλάδας και έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα· προς τους άνδρες που έχυσαν το αίμα τους και διακινδύνευσαν την υγεία τους· και προς όλους τους άνδρες και γυναίκες που αγωνίστηκαν ν’ αποτρέψουν την είσοδο της χώρας στο παραπέτασμα και να ματαιώσουν τα σχέδια εκείνων που συνωμοτούσαν να σβήσουν την ελληνική μακεδονική κληρονομιά.

ISBN 9789603850830, έκδοση 2001

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κ. Παπαβύζας γεννήθηκε στο Κριμίνι Κοζάνης. Το 1940 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου και το 1947 από τη Γεωπονική και Δασολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, υπηρέτησε για τρία σχεδόν χρόνια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου το 1946-1949. Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις στο Σούλι, Εύβοια, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Μετά την αποστράτευσή του, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1956 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Υπηρεσία Επιστημονικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα τελευταία είκοσι χρόνια διηύθυνε το διεθνές γνωστό Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολεμήσεως των Ασθενειών των φυτών. Δημοσίευσε πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες και δύο βιβλία.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, αφιέρωσε όλο του το διαθέσιμο καιρό στην ιστορία της πατρίδας του Ελλάδας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Διαμένει μονίμως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!