Εμαυτόν και μετά απάντων

«Το μυθιστόρημα αυτό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και ενδελεχούς μελέτης των ιστορικών δρωμένων της περιόδου στην οποία εκτυλίσσεται. Παρόλο που κάποιοι εκ των χαρακτήρων του παρόντος έργου καθώς και οι διάλογοι με τους οποίους πλαισιώνονται είναι προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα, εντούτοις δεν παύουν να κινούνται λογοτεχνικά μέσα στην απτή πραγματικότητα εκείνης της εποχής. Ενδυμασία, οπλισμός, ρυμοτομία οικοδομικών συγκροτημάτων, συμπεριφορές, γεγονότα, μάχες, πρόσωπα, καταστάσεις και, γενικότερα, η πλειονότητα των πεπραγμένων που περιγράφονται αντλήθηκαν από την επισταμένη και κοπιώδη μελέτη τής εν λόγω ιστορικής περιόδου.

Η επιλογή των χαρακτήρων και της δράσης τους έγινε με βάση την επιθυμία μου να παρουσιάσω ένα μυθιστόρημα βασισμένο στα απολύτως πραγματικά γεγονότα της εποχής εκείνης (501 – 480 π.Χ.), με μοναδικό γνώμονα τον σεβασμό της Ιστορίας. Σε αυτό συνετέλεσαν η συνεχής μελέτη τόσο των αρχαίων πηγών της υπό εξέταση περιόδου όσο και των συγχρόνων –τεκμηριωμένων και αποδεκτών από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητος– συγγραμμάτων, μελετών, διατριβών και επιστημονικών άρθρων. Σημαίνουσα για την πορεία του έργου υπήρξε η έγκυρη πληροφόρηση και οι συμβουλές ειδημόνων της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας καθώς και αναλυτών στρατηγικής, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Επισημαίνω ότι κατά την περίοδο η οποία παρουσιάζεται στο μυθιστόρημα αυτό η Ελλάδα βρισκόταν σε μια μεταβατική κατάσταση, ως εκ τούτου πρέπει κατά την ανάγνωση του κειμένου να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι καθετί που περιγράφεται αφορά αυστηρά σε αυτή και μόνον την ιστορική περίοδο, αφού ακόμη και λίγα χρόνια μετά οι αναγκαστικές κοινωνικοπολιτικές και στρατιωτικές μεταβολές υπήρξαν καταλυτικές στη διάρκεια της ειρήνης αλλά, κυρίως, στη διάρκεια ενός πολέμου. Εν προκειμένω, πρέπει να εκτιμηθούν αναλόγως οι πληροφορίες που παραδίδονται στο παρόν μυθιστόρημα, για να αποφευχθεί η σύγχυσή τους με ανάλογες που αφορούν μεταγενέστερες περιόδους, οι οποίες από «κεκτημένη ταχύτητα» συνηθίζεται να παρουσιάζονται ως γενική αρχή στη μακρά ιστορία των πόλεων-κρατών της ελληνικής αρχαιότητος.

Με την προσδοκία ότι με την εν λόγω συγγραφική μου προσπάθεια κατόρθωσα να προσφέρω έστω και ελάχιστα στο απαιτητικό αλλά άκρως ενδιαφέρον είδος του ιστορικού μυθιστορήματος, εύχομαι σε όσους με τιμήσουν να έχουν μια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία».

ISBN 9786188235007, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χαρίτων Γιωτάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα όπου και διαμένει μόνιμα.

Για λίγα χρόνια έζησε στην Κέρκυρα όπου έλαβε μουσικές σπουδές.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό και τις μελέτες ανανεωσίμων πηγών ενεργείας.

Εκδοθέντα έργα του είναι τα εξής: Τιμωρία η λέξη των θεών, Σπαρτιάτες (εκδόσεις Χριστάκη), Εμαυτόν και μετά απάντων (Εκών).

_______________________

Κωδικός κλήρωσης (31/7 – 31/8/2016): 200300

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!