Ένας Έλληνας από τη Σκιάθο

Ένα αγόρι γεννιέται και μεγαλώνει στη Σκιάθο. Ζει τη βία του πολέμου και το κάψιμο των σπιτιών της Σκιάθου. Ζει την αντίδραση των κατοίκων του νησιού και την αντίσταση. Ζει τη φτώχεια, το φόβο και τον κοινωνικό αποκλεισμό του εμφυλίου πολέμου.

Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και ξενιτεύεται στο Παρίσι, εκεί όπου η αναζήτηση ενός μεγάλου έρωτα, αλλά ταυτόχρονα και των οικονομικών και κοινωνικών λύσεων τον οδηγούν μακριά από τη χώρα.

Η ξένη γη τον δέχεται, τον καταξιώνει, αλλά και τον εξουθενώνει. Η ζωή, ο έρωτας, οι άνθρωποι, τα συναισθήματα και η αγάπη στο ελληνικό πνεύμα, τον οδηγούν σε ώριμη ηλικία, στην επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα, τη Σκιάθο, καταμεσής του Αιγαίου πελάγους.

Με φόντο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πονάει για τον Ελληνισμό που κατά κύματα ξενιτεύεται, κάτω από διαφορετικές ιστορικές και οικονομικές συνθήκες, κάθε φορά. Καταξιωμένος πια, διεκδικεί με γνώση, αποφασιστικότητα και αγάπη, ό,τι ανήκει στη χώρα του, την Ελλάδα.

ISBN 9786185123284, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέαΓιώτα Τσαρμποπούλου

Η Γιώτα Τσαρμποπούλου γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών.

Υπηρέτησε στη δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως καθηγήτρια. Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε σε θέσεις διοίκησης σχολικών μονάδων.

Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!