Επέτειος γάμου και άλλες θεατρικές ιστορίες

Σ΄ ευχαριστώ που με πήρες από το ψυχρό ράφι και με κρατάς στα δυο ζεστά σου χέρια. Δεν ξέρεις τι τράβηξα τόσο καιρό! Είναι κι αυτή η σκόνη και το καυσαέριο της πόλης! Περισσότερο όμως φοβόμουν τη μοναξιά. Ένα βιβλίο πάντα ζητά παρέα και συντροφιά. Το ξέρεις, ε; Τώρα, λοιπόν, που με πήρες κοντά σου να μου επιτρέψεις να σου εξομολογηθώ πως νοιώθω υπέροχα! Θα γίνουμε φίλοι! Εγώ με διάβασα πολλές φορές! Καθόμουν αναπαυτικά στον καναπέ και ξεφυλλίζοντας τις σελίδες μου είχα την αίσθηση ότι μια κόκκινη αυλαία είχε ανοίξει μπροστά μου και ήμουν θεατής σε μια ολοζώντανη θεατρική παράσταση. Πολλές φορές γέλασα, άλλες φορές έκλαψα, κάποιες προβληματίστηκα, σε μερικές ταυτίστηκα με κάποιον πρωταγωνιστή. Και είναι πολλοί οι πρωταγωνιστές που περνούν από τη θεατρική σκηνή στα έξι έργα. Μεταξύ τους ο Σπύρος και η Σούλα στην «Επέτειο γάμου». Ο Θανάσης και η μάνα του στο «Ζητείται Αποκλειστική». Η Μαρία και ο Μανόλης στο «Όταν η λαίδη Μάκβεθ συνάντησε τον Μανόλη». Η Αθηνά και ο Πελοπίδας στο «Ραντεβού για τέσσερις». Ο παππούς στο «Γιατί παππού;» Ο Αντώνης στο «Παγκάκι». Πρόσωπα με διαφορετικούς χαρακτήρες και ρόλους, πρόσωπα καθημερινά της διπλανής πόρτας. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν κατορθώσω, εγώ, ένα μικρό βιβλίο, να σε πάρω από το χέρι και να πετάξουμε έστω και για λίγο μακριά, αφήνοντας πίσω μας όλα αυτά, μάγισσες, δράκους και σκιές, που μέσα σε δύσκολους καιρούς μας στερούν πολλά. Και πιο πολύ ένα χαμόγελο. Τότε ειλικρινά, θα έχω πετύχει το στόχο μου. Σ’ ευχαριστώ!

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου…

ISBN 9786188234642, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ζάχος Βασιλείου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1956. Από το 1960 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από τα ιστορικά Εκπαιδευτήρια Αγλαΐας Σχοινά και εν συνεχεία από το Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ιατρική στα Πανεπιστήμια Φλωρεντίας, Σιένας και Θεσσαλονίκης και πήρε την Ειδικότητα Γενικού Χειρουργού. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων ιατρικών εταιρειών.

Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Έχει εκδώσει δύο βιβλία : Το παγκάκι, ένα θεατρικό μονόλογο και τη Διπλανή πόρτα, μια συλλογή διηγημάτων.

Διηγήματα, χρονογραφήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Ιατρικά Θέματα» του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το Νοέμβριο του 2009 ανέβηκε στο θέατρο Πολιτεία Θεάτρου Θεσσαλονίκης το έργο του Γιατί παππού; σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπαλτατζή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!