Επιχείρηση Όμηρος

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που συναρπάζει. Ακολουθήστε τον βενιζελικό αξιωματικό Μίλτο Γιαννακόπουλο που παίρνει την εντολή από την Υπηρεσία Ειδικών Επιχειρήσεων (ΥΕΕ) να εξοντώσει πενήντα ξεχασμένους Ιταλούς στρατιώτες που στρατοπεδεύουν σε ένα μοναστήρι στην Ευρυτανία. Στην αποστολή του αυτή θα τον βοηθήσει ένας σύνδεσμος των Άγγλων, ο Έλληνας λαθρέμπορος Γεράσιμος Αλεξανδρής, ο οποίος θα διαθέσει το υποβρύχιό του και τον ιδιωτικό του στρατό για τον σκοπό αυτό.

Ο Αλεξανδρής δεν ενδιαφέρεται για την αντίσταση. Έχει προσωπικό ενδιαφέρον, γιατί θέλει να βοηθήσει την κόρη του και τον εγγονό του να φύγουν από τη μαυρίλα της Ελλάδας και να πάνε να μείνουν στο ελεύθερο Κάιρο.

Ο Γιαννακόπουλος το γνωρίζει αυτό, αλλά βασίζεται επίσης στις γνωριμίες που έχει ο Αλεξανδρής με τους κομμουνιστές, γνωριμίες που θα αποβούν απόλυτα χρήσιμες όταν κάτι θα στραβώσει.

Στο Κάιρο ο Βασιλικός Ελληνικός Στρατός Μέσης Ανατολής (ΒΕΣΜΑ) βρίσκεται υπό τις εντολές των Άγγλων και είναι η μικρογραφία της Ελλάδας τού τώρα. Μίας Ελλάδας η οποία, διαχρονικά, ποτέ δεν αλλάζει. Αξιωματικοί και στρατιώτες είναι πολιτικοποιημένοι, διχασμένοι και εθισμένοι στην τεμπελιά και τη διαφθορά. Αρκετοί από αυτούς θα στελεχώσουν το πλήρωμα του υποβρυχίου που θα μεταφέρει τον Γιαννακόπουλο στην Ελλάδα.

Το ταξίδι ξεκινάει. Όλοι ελπίζουν και εύχονται αυτή η αποστολή να πετύχει. Μαζί τους ολόκληρη η Ελλάδα. Γιατί μέσα από την επιτυχία αυτή θα έρθει η κάθαρση, η αναγνώριση και η συγχώρεση από τις παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα για αιώνες.

ISBN 9786185123260, έκδοση 2014

Παναγιώτης Νταής

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!