Ερέβους έλευσις: εφηβική καταμέτρησις

Η ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται στη συλλογή, σαν φθινοπωρινή αχλή μέσ’ από τα ποιήματα, αποτελεί μία συνολική θεώρηση ματαιότητας κι επίγνωσης του αναπόφευκτου του ίδιου του ποιητή, που άλλοτε καταφθάνει όπως ένας αγγελιαφόρος του ελάχιστου κι άλλοτε όπως ένας πραγματογνώμων της βαθιάς φθοράς.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η ποίηση διηγείται τη σκληρότητα του χρόνου, τις χαραγματιές της μνήμης στο αιώνιο σώμα της μοίρας, μα πάνω απ’ όλα αναστηλώνει το σκοτεινό δίλημμα της λήθης.

Η έννοια της έλλειψης, της μοναξιάς και του τετελεσμένου έρωτα μπλέκονται με το ποιητικό παιχνίδι των λέξεων ώσπου να ξεπροβάλλουν πια τα εφηβικά φτερά του ερέβους και να πετάξει στην αγκαλιά της διδύμου νύχτας. αναπόφευκτου του ίδιου του ποιητή, που άλλοτε καταφθάνει όπως ένας αγγελιαφόρος του ελάχιστου κι άλλοτε όπως ένας πραγματογνώμων της βαθιάς φθοράς.

ISBN 9789604268481,έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βιργίλιος Βεργής γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1995. Από τριών – τεσσάρων χρόνων, ζητούσε από τους γονείς του να του συρράψουν μερικές κόλλες χαρτί, «για να γράψει βιβλίο». Στη συνέχεια τους υπαγόρευε το παραμύθι που έπλαθε. Έπειτα το «ζωγράφιζε» με βάση το περιεχόμενό του. Συνήθιζε, πριν αρχίσει την αφήγηση του, να ορίζει τους ήρωες του παραμυθιού του. Όταν έμαθε να γράφει γέμιζε σελίδες και σελίδες με τα γραφτά του. Στα δωδέκατα γενέθλιά του τού δώρισαν ένα τετράδιο διακοσάφυλλο. Απρίλη με Νοέμβρη του 2007, πριν κλείσει τα δεκατρία του, έγραψε το πρώτο του βιβλίο -μια τριλογία.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!