Εθελουσία έξοδος

Η έλλειψη δικαιοσύνης, η διαπίστωση, η πάλη, το όνειρο, η ελπίδα για τις καλύτερες μέρες που θα ’ρθουν καθορίζουν το ύφος της γραφής και τελικά οδηγούν σε Εθελουσία Έξοδο.

Σαν κάτι να έφθασε στο τέλος του με την προοπτική μιας καινούργιας αρχής, όπου όλα βουτούν στο φως, προσβλέποντας στη βαθύτερη αλήθεια, μακριά από ωφελιμισμούς, προσωπικές φιλοδοξίες, κλισέ και συνθήκες ομηρείας.

Την αλήθεια που όλοι, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας και από όποιο μετερίζι, οφείλουμε να εκφράζουμε, για το κοινό καλό.

Στην Εθελουσία Έξοδο υπάρχουν δεκάδες μυστικά σήματα, που αν οι αισθήσεις μας θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν, αν θελήσουμε να τα κατανοήσουμε, μπορεί να μας οδηγήσουν στην βαθύτερη αλήθεια και τελικά σε μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας.

Ήταν τότε που φθινοπώριασε
και βράχηκαν οι κήποι
και μύρισαν χώμα και αίμα οι αυλές.
Και οι δρόμοι περνούσαν εμπρός
πλημμυρισμένοι με πανό αντανακλάσεις.
Κι όσο πριν,
ξενοκοιμόταν αγέρωχη η νύχτα,
τόσο τώρα ξεσπιτωμένη τσίριζε,
λες και η αλήθεια έχει τέλος.
Στην αρχή μπορεί και να τη θαύμαζε
του ερωτηματικού μου η κλήση.
Κάτι θα ’τυχε, σκέφτηκε
και του κρεβατιού η γύμνια
λαχτάρα τρύπωσε
σε ακριβά σκεπάσματα.1grfa59944gf00t95y5y5
Αλλά, το να συμπέσουν
αμέτρητες γύμνιες μαζί
δεν ξεγελούν κανέναν,
πως έτυχε η αντάμωση
ολόκληρη δειλία να χωρέσει.

ISBN 9786188063181, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Πόπη Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε χορό και τραγούδι, ενώ πάντα αφιέρωνε και συνεχίζει, τον ελεύθερο χρόνο της στην ποίηση.

Το 2004 εκδόθηκε το διήγημά της Σε δεύτερο πρόσωπο, το 2008 το λεύκωμα Ντύθηκα καράβι, όπου υποστηρίζει με λόγο τα έργα του γνωστού ζωγράφου Σώτου Κωνσταντίνου Γονιού, και το 2011 η ποιητική συλλογή Αποκλίνουσες ροές.

Εργάστηκε στις πωλήσεις, στο Marketing, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας μεγάλης εταιρίας και απέκτησε χρήσιμη εμπειρία από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!