Έτσι κι αλλιώς

Κυκλοφόρησε το βιβλίο – cd Έτσι κι αλλιώς του Πέτρου Σατραζάνη σε ποίηση Διονύση Καρατζά.

Ένας νέος συνθέτης, ο Πέτρος Σατραζάνης, και ένας δόκιμος ποιητής, ο Διονύσης Καρατζάς, προτείνουν έναν άλλο τρόπο να λάμψει στο σήμερα, μέσα από τα τραγούδια η ποίηση, δίχως φωνασκίες και σοβαροφάνεια, αλλά πιστοί στην αλήθεια της πηγαίας μελωδίας και του εκ βαθέων ποιητικού λόγου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Σοφία Αβραμίδου, η Αλεξία Χρυσομάλλη, η Ελένη Τζαγκαράκη, ο Βασίλης Καψάσκης, η Ιουλία Σπανού και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Oι φωτογραφίες που συνοδεύουν την έκδοση είναι του Σίμου Σαλτιέλ. Όπως αναφέρει ο Διονύσης Καρατζάς στο ένθετο σημείωμά του στο δίσκο: «Στις εικόνες μου και στον διάλογο ανάμεσα στο εγώ, στο εσύ και στα άλλα, ο Σατραζάνης συναντά τη μνήμη του μέλλοντός του, το πάθος της ελευθερίας και τους μύθους των ονείρων του. Εμπιστεύεται τον έρωτα ως απαίτηση ζωής και ως δυναμική διαθέσεων, και δημιουργεί τραγούδια συντονισμένα στην ευγένεια και ειλικρίνεια των προθέσεών του».

Ο Πέτρος Σατραζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Από την εφηβεία του γράφει μουσική, ποίηση και δοκίμια. Η μεταπτυχιακή του διατριβή στο Α.Π.Θ. είναι μια οντολογική έρευνα με αφετηρία την αισθητική φιλοσοφία του Φρειδερίκου Νίτσε.

ISBN 9789601222769,έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Διονύσης Καρατζάς γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Ένωσης Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού (Ε.Δ.Ε.Τ.).

Υπήρξε βασικός συνεργάτης του πατρινού περιοδικού «Υδρία» από το 1973 έως το 1985 και ιδρυτικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης έως το 1985.

Έχει δημοσιεύσει πολλές ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, και έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ηλία Ανδριόπουλο και τον Γιώργο Ανδρέου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!