Οι ευνούχοι διοικούσαν υπέροχα!

Μια ιστορία σαν παραμύθι. Eνα αληθινό παραμύθι, που κράτησε χίλια τόσα χρόνια. Πολλές ιστορίες μαζί σ’ ένα πορφυρό περιτύλιγμα, ένα μωσαϊκό χρωμάτων, ύμνων και αγώνων.

Ένα κομμάτι του μωσαϊκού, ίσως το πιο λαμπρό, σίγουρα το πιο ενδιαφέρον, τα περίπου 200 χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας. Μυθικοί αυτοκράτορες, όπως οι: Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών, Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός, Κωνσταντίνος Ζ΄ ο Πορφυρογέννητος, Ρωμανός ο Β΄, Νικηφόρος Φωκάς, Ιωάννης Τσιμισκής, Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος. Μια γυναίκα με διαβολική ομορφιά, κοφτερό μυαλό και απεριόριστη φιλοδοξία, η σπαρτιάτισσα Θεοφανώ. Και πίσω από τη χλιδή των αυτοκρατόρων οι Ευνούχοι, στυλοβάτες του κράτους, αλλά και πρωτομάστορες της διαπλοκής.

Όμως, πάνω απ’ όλους η Εκκλησία και ο Λαός, που κρατούσαν στα χέρια τους τις ισορροπίες μέσ’ από την Αγιά Σοφιά και τον Ιππόδρομο. Ένα κράτος στρατοκρατικό, πλην όμως Θεοκρατικό, αλλά και Λαοκρατικό. Ο αυτοκράτορας στα πεδία των μαχών, ο πατριάρχης στη μάχη για την ορθοδοξία και ο λαός, με τις «καταβοήσεις» και τις στάσεις του, στον έλεγχο της εξουσίας.

ISBN 9789605279974, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Λέπουρας γεννήθηκε στην Κέα.

Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε στη ΔΕΗ ως οικονομικό στέλεχος και επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης. Εκλέχτηκε δήμαρχος Κέας και στη συνέχεια για δύο τετραετίες Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων και Έπαρχος Κέας-Κύθνου.

Είναι δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου και συγγραφέας των βιβλίων: Η Λαμπρή του Μαγκούφη, Το Πέταγμα της Γοργόφτερης Μύγας, Οι Περιπέτειες του Γκαρό, Ο Μπακαλόγατος, Τα Τρυφερά χρόνια και Εικόνες της Κέας (Τζιας), Η Ψαριά.

Στο νέο του βιβλίο Οι ευνούχοι διοικούσαν υπέροχα! επιχειρεί να παρουσιάσει με τρόπο απλό, κατανοητό και αξιόπιστο μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, την περίοδο της Μακεδονικής Δυναστείας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!