Εξηγώντας τα μαθηματικά στις κόρες μου

Ένας πατέρας συζητά με τις κόρες του για τα μαθηματικά. Μέσα από απολαυστικούς διαλόγους προκύπτουν ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει λίγο πολύ όλους: Σε τι χρησιμεύουν τα μαθηματικά; Γιατί είναι τόσο σημαντικό το Πυθαγόρειο Θεώρημα; Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε απέξω τους τύπους; Γιατί οι μαθηματικοί είναι στον κόσμο τους;

Ο διάσημος Γάλλος μαθηματικός και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το θεώρημα του παπαγάλου Ντενί Γκετζ εξηγεί με πρωτότυπο τρόπο τι είναι, εντέλει, τα μαθηματικά. Περιγράφει τη μυστική τους γλώσσα και το πώς μπορεί κανείς να την αποκωδικοποιήσει – αριθμοί, συναρτήσεις, καμπύλες και εξισώσεις, ισότητες και ανισότητες, μαθηματικοί τύποι και θεωρήματα. Μας ξεναγεί στην αφιλόξενη χώρα της γεωμετρίας και των παράξενων όντων που κατοικούν εκεί –σημεία και σχήματα, καμπύλες και κύκλοι, τρίγωνα και τετράγωνα, ρόμβοι και παραλληλόγραμμα. Τονίζει, τέλος, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να μη μας αρέσουν τα μαθηματικά, είναι καλύτερα όμως να μπορούμε να τα κατανοούμε.

ISBN 9789600438314, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαDenis Guedj

Ο Ντενί Γκετζ (Denis Guedj) ήταν συγγραφέας, μαθηματικός, καθηγητής ιστορίας και επιστημολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, ερευνητής, καθώς και σεναριογράφος στον κινηματογράφο.

Έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα με θέμα τα μαθηματικά, και είναι ιδιαίτερα γνωστός για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε σε πολλές χώρες του κόσμου το μυθιστόρημά του Το Θεώρημα του παπαγάλου.

Ως σεναριογράφος έχει τιμηθεί με το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου 1987 για την ταινία Η τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη.

Απεβίωσε στις 24 Απριλίου 2010.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!