Η φαμίλια των Λιστινών

Όμορφος άγριος και σκληρός τόπος το Πέτροβο. Χωμένο στην κοιλιά δύο συνεχόμενων βουνών, κάπως σε σχήμα αμβλείας γωνίας, έβλεπε τον ήλιο να αργεί να φαίνεται και την νύχτα να έρχεται γρήγορα. Το κράξιμο των αρπακτικών πουλιών ακουγόταν τρομακτικό, καθώς αυτά βουτούσαν τους λάκκους και τα άπατα ρέματα για ψοφίμια. Ψηλά στις πλαγιές οι βελανιδιές και οι ντούφες αγωνίζονταν να σκάσουν το γκρίζο των βράχων. Και κάτω, χαμηλά, στα πόδια του, σερνόταν νωχελικά το ποτάμι, καθώς ασημένιο στραφτάλιζε σα φίδι στο φως του ήλιου.

Άλλοτε πάλι αυτό το ποτάμι μεταβαλλόταν σε «στοιχειό» που εξαφανιζόταν κάτω από μια γαλακτερή όσο και πυκνή ομίχλη, που γινόταν αιτία θανάτου των ζώων που ανύποπτα και πανικόβλητα τσακίζονταν στους γκρεμούς. Οι άνθρωποι όμως, σοφότεροι, περιορίζονταν σε σπαραχτικές κραυγές για το φόβο των λύκων, αφήνοντας έτσι να μετρήσουν αυτές τις απώλειες μετά την αποχώρηση της ομίχλης.

ISBN 9789606649523, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φάνης Μούλιος είναι δικηγόρος και λογοτέχνης. Γεννήθηκε στη Λίστα Θεσπρωτίας, το 1937.

Εμφανίσθηκε στα ελληνικά γράμματα το 1953, στο περιοδικό «Πειραϊκή Έρευνα». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) και της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ε.Ε.Λ. (Οι Ευδαίμονες, το 1982), με το Α΄ βραβείο μυθιστορήματος του Δήμου Αθηναίων (Η φαμίλια των Λιστινών, το 1986) και με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος (Οι Κληρονόμοι, το 1989).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!