Φιγούρες καρτούν

Ποίηση Γεράσιμου Δουβίτσα.

ISBN 9789606041594, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεράσιμος Δουβίτσς γεννήθηκε στην Καρυά Λευκάδος.

Το 1975 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1981 αναγορεύτηκε διδάκτορας της ίδιας σχολής. Το 1988 μετεκπαιδεύτηκε στην Οδοντιατρική σχολή του Karolinska Institutet της Στοκχόλμης, Σουηδία στη σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία και τα οδοντιατρικά υλικά.

Το 1980 κατέλαβε τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στην έδρα της οδοντικής χειρουργικής της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1982 τη θέση του λέκτορα στο αντικείμενο της οδοντικής χειρουργικής.

Το 1985 εξελέγη στη θέση του επίκουρου καθηγητή στο ίδιο αντικείμενο και το 1993 στη θέση του αναπληρωτή καθηγητή.

Κατά τη μακρόχρονη πανεπιστημιακή του καριέρα, σε κλινικό και γενικότερα διδακτικό επίπεδο ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα οδοντικής χειρουργικής, αισθητικής επανορθωτικής οδοντιατρικής και τερηδόνας.

Το 1988 εκπόνησε ερευνητική μονογραφία με θέμα την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Εχει εκπονήσει και δημοσιεύσει σε διάφορα Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες. Εχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις με περισσότερες από 400 εισηγήσεις ή ανακοινώσεις και είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Έχει συγγράψει οκτώ οδοντιατρικά βιβλία, ορισμένα από τα οποία διδάσκονται στις οδοντιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και έχει εκδόσει εννιά ποιητικές συλλογές. Από το 1995 είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων λογοτεχνών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!