Οι φίλοι μου οι συγγραφείς

«Μου αρέσει τα βιβλία που διαβάζω ή γράφω να έχουν τις αρετές της αληθινής τέχνης του λόγου. Να καταφέρνουν να απαντάνε στην ευαισθησία των αναγνωστών και του δημιουργού, την νοοτροπία του, τη γνώση του το status quo γενικώς. Πάνω σε αυτό το γίγνεσθαι ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μου. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η πρόθεση μετράει, το αποτέλεσμα δεν ελέγχεται. Αλλά και αυτό έχει μια απάντηση. Ότι μια ευσύνοπτη αλλά οπωσδήποτε διεισδυτική βραδυφλεγής σπουδή πάνω στο ζήτημα είναι απαραίτητη προϋπόθεση» – Αλίκη Καλομενοπούλου

ISBN 9786185093464, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αλίκη Καλομενοπούλου γεννήθηκε, έζησε και μορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταία 20 χρόνια ζει στην Αθήνα.

Συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Α103, όπου διατηρούσε σταθερή εκπομπή με τον τίτλο «Τρίτη Άποψη».

Επίσης, συνεργάστηκε με το περιοδικό «Πρακτική Γυναίκα» κρατώντας μόνιμη στήλη με τον τίτλο: «Η Αλίκη στη χώρα του… νοικοκυριού».

Στο τοπικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης με το όνομα «Πιλότος», την βρίσκουμε με άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος. Στην Αθήνα, διετέλεσε πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου για μια διετία. Το ποιήματά της «το Χρώμα», η «Νοσταλγία» και η «Οδική Κυκλοφορία» (αλληγορία), απέσπασαν το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδας, ενώ τα δύο πρώτα απ’ αυτά απέσπασαν το 2ο βραβείο στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό γραπτού λόγου (InternationalΤraining in Communication).

Το ποίημά της «Νοσταλγία» απέσπασε επίσης το 2ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την Ημέρα της Γυναίκας, στην Faenza της Ιταλίας. Κατά την τελετή βράβευσης, το ποίημα απαγγέλθηκε στα ελληνικά από την ίδια και στα ιταλικά μεταφρασμένο από την εκπαιδευτικό Νανά Καστάνη. Τον Μάρτιο του 2012, σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης που οργανώθηκε στην Πάτρα απέσπασε τον 1ο έπαινο με τη συμμετοχή τριών ποιημάτων.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!