Φιντέλ Κάστρο

Το βιβλίο αυτό είναι μια παθιασμένη αφήγηση της ανόδου στην εξουσία ενός από τους πιο αφοσιωμένους επαναστάτες που έχουν ζήσει ποτέ. Ήδη το 1959 ο δημοσιογράφος του LOOK William Attwood είπε για τον Φιντέλ: «Ως σύμβολο της αντίστασης σε μια βάρβαρη και διεφθαρμένη δικτατορία, ήταν ζωντανός μύθος και εθνικός ήρωας πριν γίνει 30 ετών».

Το βιβλίο περιέχει εκτενή φωτογραφική τεκμηρίωση της προσωπικής και πολιτικής ιστορίας του Φιντέλ και μια εκπληκτική συλλογή σπάνιων οικογενειακών φωτογραφιών, αφισών και σκίτσων.

Περιέχει, επίσης, αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους: ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΑΛΑΡΚΟΝ, πρόεδρο του κουβανικού κοινοβουλίου, ΡΑΜΙΡΟ ΒΑΛΝΤΕΣ, ισόβιο σύντροφο του Φιντέλ και ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, ΑΒΕΛ ΠΡΙΕΤΟ, υπουργό Πολιτισμού της Κούβας, ΧΟΣΕ ΠΑΡΤΙΕΡΑ, δικηγόρο της Ουάσιγκτον, εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας για την έκδοση από τις ΗΠΑ του κουβανικής καταγωγής τρομοκράτη Λουίς Ποσάδα Καρίλες, δρ. ΓΟΥΕΪΝ ΣΜΙΘ, Αμερικανό διπλωμάτη στην Αβάνα από τον Ιούλιο του 1958 ως τον Ιανουάριο του 1961 και από το 1979 ως το 1982, ΑΛΙΣ ΓΟΥΟΚΕΡ, παγκοσμίως γνωστή συγγραφέα και πολιτική ακτιβίστρια.

ISBN 9789604578467, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζωρτζ Γκάλλογουεϋ (George Galloway), παλιός και σκληρός επικριτής του Σαντάμ Χουσεΐν αλλά και της δυτικής πολιτικής στο Ιράκ, έλαβε περισσότερα από 20.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Αμερικανούς που τον συνέχαιραν διότι τόλμησε να πει την αλήθεια ενώπιον της εξουσίας.

Είναι βουλευτής του Μπέθναλ Γκριν και Μπόου του Λονδίνου εκπροσωπώντας το Κόμμα του Σεβασμού (Respect Party). Κέρδισε τη θέση αυτή όταν, ύστερα από 36 χρόνια παρουσίας, διαγράφτηκε από το Εργατικό Κόμμα για την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!