Φλογισμένη καρδιά και άλλα διηγήματα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε έναν συναρπαστικό, παράξενο κόσμο αισθήσεων και παραισθήσεων, από την Προβηγκία έως το Μεξικό και από τη Μαγαδασκάρη στη Μασσαλία.

Εμπνευσμένα μέσα από τα ταξίδια του σε χώρες όπως το Μεξικό και η Νιγηρία, τα διηγήματα της συλλογής μάς φέρνουν ένα άρωμα εξωτικό, ποτισμένο με μια βαθιά αίσθηση νοσταλγίας. Το Φλογισμένη καρδιά, το Ξενοδοχείο της Μοναξιάς, ο Άνεμος του Νότου. Η Περβάνς, η Εύα, η Καλιμά. Γυναίκες γεμάτες πάθος, ιστορίες γεμάτες έμπνευση.

Με χιούμορ αλλά και ευαισθησία, ο «νομάς» της σύγχρονης λογοτεχνίας, όπως τον έχουν αποκαλέσει, μας χαρίζει μια εξαιρετική όψη ενός κόσμου που βρίσκεται τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά μας.

ISBN 9789606998706, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ζαν Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό (Jean Marie Gustave Le Clézio) γεννήθηκε στη Νίκαια το 1940. Γιος ενός Βρετανού γιατρού καιJean Marie Gustave Le ClézioμιαςΓαλλίδας που ήταν κωφάλαλη, ο Λε Κλεζιό έζησε μικρός αρκετά χρόνια στην Αφρική.

Μετά τις σπουδές φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας, εγκαταστάθηκε για κάποια χρόνια στις ΗΠΑ όπου εργάστηκε ως δάσκαλος. Επίσης έζησε κάποια χρόνια στη Λατινική Αμερική -κυρίως στο Μεξικό. Ξεκίνησε να γράφει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και στα πρώτα του έργα ήταν έντονοι οι φορμαλιστικοί πειραματισμοί που τόσο ήταν της μόδας εκείνη την εποχή. Από το 1975 και μετά τα βιβλία του γίνονται πιο βατά, και τα ταξίδια γίνονται η σπονδυλική στήλη των περισσότερων έργων του.

Με το πρώτο του μυθιστόρημα «Το πρόστιμο» (1963) κέρδισε το σημαντικό βραβείο Ρενοντό. Με το μυθιστόρημα «Έρημος» (1980) κέρδισε το Βραβείο Πολ Μοράν τηςΓαλλικής Ακαδημίας. Το 2008 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!