Φόνος στην κεντρική επιτροπή

Λίγο καιρό μετά το θάνατο του Φράνκο, σε μια συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας τα φώτα σβήνουν αναπάντεχα μέσα στην αίθουσα. Με την αποκατάσταση της βλάβης, αποκαλύπτεται το άψυχο σώμα του γενικού γραμματέα Φερνάντο Γκαρίδο. Πώς είναι δυνατόν να γίνει ένας φόνος μεσ’ στο απόλυτο σκοτάδι και στα λίγα λεπτά που κράτησε η διακοπή του ρεύματος;

Το κόμμα αρνείται ότι πρόκειται για δουλειά «εκ των έσω» και αναθέτει την έρευνα σε ένα πρώην μέλος του, τον διάσημο ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο. Εκείνος θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του Βαρκελώνη και θα επιδοθεί στην αναζήτηση του ενόχου στη Μαδρίτη, ανάμεσα στις γαστρονομικές προκλήσεις της πρωτεύουσας και τους πειρασμούς του αντίθετου φύλου.

ISBN 9789608338685, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Manuel Vázquez Montalbán (Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1939. Πολυγραφότατος, δημοσίευσε δοκίμια –για τον κινηματογράφο, το θέατρο, κοινωνικοπολιτικά θέματα –, ποιητικές συλλογές και διηγήματα, ενώ καλλιέργησε και ελάσσονα είδη, όπως το ευθυμογράφημα ή η γαστρονομία. Τη δεκαετία του ’60 ανέπτυξε πολιτική δράση κατά του καθεστώτος Φράνκο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί το 1962 σε τρία χρόνια φυλάκισης.

Τα κείμενά του χαρακτηρίζονται από κριτική και ανατρεπτική ματιά στη σύγχρονη ισπανική πραγματικότητα -στοιχείο που βρίσκουμε στις –είκοσι και πλέον– αστυνομικές ιστορίες του, με ήρωα τον δημοφιλή ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο. Συγγραφέας πολλάκις μεταφρασμένος, έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας (1992)για το έργο του Γκαλίντεθ, το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας (1990) και το Εθνικό Βραβείο Ισπανικών Γραμμάτων (1995) για το σύνολο του έργου του.

Πέθανε στην Μπανγκόκ το 2003. Άλλα έργα του: Ο στραγγαλιστής, Οι θάλασσες του Νότου και Αυτοβιογραφία του στρατηγού Φράνκο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!