Φόνος στο εορταστικό συμπόσιο

Η μικρή συντροφιά που συγκεντρώθηκε στην επαρχιακή έπαυλη του άρχοντα Μερέν, για να γιορτάσει την επιστροφή του, θα λιγοστέψει απότομα και αναπάντεχα. Η πανέμορφη Ανχάι, εξ αγχιστείας εξαδέλφη του, πέφτει θύμα εγκληματικής πράξης.

Είχε αμέτρητους εραστές, και γλώσσα φαρμακερή, όμως γιατί ο δολοφόνος τακτοποίησε τόσο προσεκτικά το σώμα της; Το πιο δυσοίωνο ενδεχόμενο είναι αυτό το έγκλημα να συνδέεται με τη μυστική αποστολή που έχει αναλάβει ο άρχοντας Μερέν -μια αποστολή που δεν έχει περιθώρια αποτυχίας.

Φέρνοντας αμείλικτα στο φως τα μύχια μυστικά της φωλιάς από κόμπρες, που είναι η ευρύτερη οικογένειά του, ο Μερέν βρίσκει το νήμα που οδηγεί στην αλήθεια και στην ανακάλυψη ενός σκανδαλιστικού εγκλήματος, μέσα στην αυλή του ζωντανού θεού…

Αναβιώνοντας επιδέξια την πολιτική ίντριγκα της αρχαίας Αιγύπτου και υφαίνοντας ένα καθηλωτικό μυστήριο, η Ρόμπινσον αποδεικνύει ξανά τη βαθιά της γνώση του ιστορικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι το τρίτο απ’ τα μυστήρια στην αυλή του Φαραώ Τουταγχαμών, με ήρωα τον άρχοντα Μερέν.

ISBN 9789605172855, έκδοση 2006

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λίντα Ρόμπινσον (Lynda S. Robinson) απέκτησε διδακτορικό ανθρωπολογίας, με ειδείκευση στην αρχαιολογία, απ’ το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

Εργάστηκε στο αντικείμενό της στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπειτα από παρότρυνση του συζύγου της άρχισε να γράφει το Φόνος στο ναό του Άνουβη, που είναι το πρώτο από μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων μυστηρίου με φόντο την αρχαία Αίγυπτο. Η πρώτη αυτή απόπειρα στέφθηκε μ’ επιτυχία. Έτσι συνεχίζει τη σειρά με ήρωα τον άρχοντα Μερέν, με το Φόνος στην πύλη του Θεού και το Φόνος στο εορταστικό συμπόσιο (που πρόκειται να κυκλοφορήσουν απ’ τις εκδόσεις Λυχνάρι), καθώς και πολλά άλλα.

Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν διεθνή επιτυχία, αλλά και την αναγνώριση των Αιγυπτολόγων για την αυθεντική απεικόνιση της ζωής στην αρχαία Αίγυπτο.

Έχει γράψει άλλα δώδεκα ιστορικά μυθιστορήματα, που εκτυλίσσονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, τα οποία υπογράφει ως Suzanne Robinson.

Ζει στο κεντρικό Τέξας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!