Φόνος στο ναό του Άνουβη

Ο Φαραώ Τουταγχαμών διατάζει τον άρχοντα Μερέν να ανακαλύψει τον δολοφόνο του γραφιά Όρμιν, προτού οι ισχυροί ιερείς χρησιμοποιήσουν το περιστατικό, για να υπονομεύσουν τη βασιλική του εξουσία. Πολλοί είναι ύποπτοι, γιατί πολλοί μισούσαν τον νεκρό.

Όμως, ο άρχοντας Μερέν δεν είναι ένας απλός αυλικός, αλλά τα Μάτια και τα Αυτιά του ζωντανού θεού. Στον τρομακτικό Ναό του Άνουβη, όπου κατοικούν ανήσυχα πνεύματα, στην ηλιόλουστη πόλη των Θηβών, όπου οι γιοι του Όρμιν και η πανέμορφη μαιτρέσσα του δολοπλοκούν, και στη βασιλική αυλή, όπου ανθίζουν οι ίντριγκες, ο άρχοντας Μερέν κυνηγά το θήραμά του, ξεσκεπάζοντας τα μυστικά ευγενών και σκλάβων.

Ένα εκπληκτικό μείγμα πραγματικότητας, μυθοπλασίας και αγωνίας… Ξέχειλο από αυθεντικές ιστορικές λεπτομέρειες, που ρίχνουν φως στον πολυσύνθετο αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, αυτή η συναρπαστική ιστορία ίντριγκας στη βασιλική αυλή, θα σαγηνεύσει τόσο τους λάτρεις της Ιστορίας όσο και αυτούς των βιβλίων μυστηρίου.

ISBN 9789605172831, έκδοση 2005

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λίντα Ρόμπινσον (Lynda S. Robinson) απέκτησε διδακτορικό ανθρωπολογίας, με ειδείκευση στην αρχαιολογία, απ’ το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

Εργάστηκε στο αντικείμενό της στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπειτα από παρότρυνση του συζύγου της άρχισε να γράφει το Φόνος στο ναό του Άνουβη, που είναι το πρώτο από μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων μυστηρίου με φόντο την αρχαία Αίγυπτο. Η πρώτη αυτή απόπειρα στέφθηκε μ’ επιτυχία. Έτσι συνεχίζει τη σειρά με ήρωα τον άρχοντα Μερέν, με το Φόνος στην πύλη του Θεού και το Φόνος στο εορταστικό συμπόσιο (που πρόκειται να κυκλοφορήσουν απ’ τις εκδόσεις Λυχνάρι), καθώς και πολλά άλλα.

Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν διεθνή επιτυχία, αλλά και την αναγνώριση των Αιγυπτολόγων για την αυθεντική απεικόνιση της ζωής στην αρχαία Αίγυπτο.

Έχει γράψει άλλα δώδεκα ιστορικά μυθιστορήματα, που εκτυλίσσονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, τα οποία υπογράφει ως Suzanne Robinson.

Ζει στο κεντρικό Τέξας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!