Φόρτυ 1/2

(μύησις)

Μια ανατρεπτική περφόρμανς στην οποία η άλλη Βαλκάνια περφόμερ, γνωστή και ως Yelena Yerasimovic, εμφανίζεται στη σκηνή για να προκαλέσει αντιδράσεις, αναρωτήσεις, ανησυχίες, αγανάκτηση-ευχαρίστηση και πολύ γέλιο!

Συνεργούς έχει το alter ego της, Αντώνης Ξένος, και το Άλλο (βουβό), Αγγελική Ξένου.

Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό ανοιχτό στις καλλιτεχνικές προκλήσεις και έτοιμο να συμμετάσχει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα.

Ο τίτλος παραμένει ένα μυστήριο… είστε σε θέση να το ανακαλύψετε;

ISBN 9789606041570, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελένη Γερασιμίδου γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβρη του 1949, από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Πέρασε δύσκολα, από οικονομική άποψη, παιδικά χρόνια. Έζησε ευτυχισμένα με τραγούδια και ποιήματα σε μια οικογένεια καλλιτεχνών (τα αδέρφια της είναι η γνωστή και πολυτάλαντη Νατάσα Γερασιμίδου και ο συνθέτης Γιώργος Γερασιμίδης).

Σπούδασε θέατρο μετά τις γυμνασιακές της σπουδές που ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη (εξατάξιο Γυμνάσιο). Δουλεύει από το 1973 σε θεατρικές ομάδες με ποιοτικούς στόχους όπως το «Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης» σε εταιρικούς θιάσους και περιφερειακά θέατρα (Θεσσαλικό Θέατρο, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου και άλλα).

Έπαιξε επίσης στα μεγαλύτερα θέατρα του κέντρου με επιτυχία. Έχει υπηρετήσει όλα τα είδη θεάτρου, εκτός αρχαίας τραγωδίας. Είναι αγαπητή στο ευρύ κοινό απ’ τις σειρές στην τηλεόραση και το θέατρο. Έχει κάνει σινεμά και η συμμετοχή της στο «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» της χάρισε το Κρατικό Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου. Έχει και άλλοτε τιμηθεί για το Θέατρο. Έχει δουλέψει σε μικρά θεατράκια (στο Καφέ Θέατρο, Αντιγονιδών 13, στη Θεσσαλονίκη) και στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!