Φθινοπωρινή σονάτα

Ακούγονταν πάλι φωνές, ο Ορφέας δεν γνώριζε αν η μητέρα του ήταν καλά ή αν έκανε απλά τη δουλειά της. Σκέπασε το κεφαλάκι του με την κουβέρτα και χάθηκε ένα βράδυ ακόμα στις σκέψεις του. Το μόνο που ήθελε τώρα, είναι μια αγκαλιά, μια μητρική αγκαλιά, την οποία είχε χρόνια να δεχθεί. Ήθελε ν’ ακούσει μια φορά την καρδιά της μητέρας του καθώς τον κρατά ζεστά στα παγωμένα χέρια της.

Ο Ορφέας στάθηκε άτυχος στη ζωή. Ήταν ένα παιδί το οποίο ήρθε από λάθος στον κόσμο, όταν η ιερόδουλη μητέρα του, η Άννα Καραμανώλη, έμεινε έγκυος από τον παλαιότερο πελάτη της, τον Μιχάλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο Μιχάλης Παπαγεωργόπουλος, ήταν ιδιοκτήτης μιας τεχνικής εταιρίας. Από τους πλουσιότερους ίσως ανθρώπους της Αθήνας. Παντρεμένος χρόνια με την συμμαθήτρια του από το γυμνάσιο, την Σοφία Διαμαντή, πλέον Παπαγεωργοπούλου.

Η Σοφία καταγόταν από οικογένεια μεσαίας τάξης, ο δικός της πατέρας συνέχισε την δουλειά του παππού της, ήταν μία εταιρία η οποία εξέδιδε κάποια τοπική εφημερίδα. Η Σοφία μεγάλωσε πλουσιοπάροχα, δίχως να της λείψει τίποτα, ακόμα κι αν δεν είχε κάποια ιδιαίτερη περιουσία.

Με τον σύζυγο της, ήταν μαζί από τα δεκατέσσερα, τον αγαπούσε πολύ κι ο Μιχάλης το ίδιο, τα συναισθήματα αυτά διήρκεσαν αρκετά χρόνια. Ακόμα κι όταν η Σοφία έμεινε έγκυος στα δεκαοκτώ της χρόνια, η σχέση τους δυνάμωσε αντί να καταστραφεί με τον ερχομό ενός παιδιού, σε τόσο νεαρή ηλικία.

ISBN 9789606040672, έκδοση 2016

Κλεοπάτρα Καρδολάμα

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!