Γαλάζια πεταλούδα

Το συναρπαστικό prequel του Ελίφ. Μια γαλάζια πεταλούδα πάνω σε ένα χρυσό χτένι. Να χτενίζεται μ’ αυτό κάθε πρωί δίπλα στο σαχνισίνι της, μέχρι να την ανταμώσει ο έρωτας. Πιο όμορφη δε μπορούσε να γίνει, είχε πάρει τα καστανόξανθα μαλλιά και τα πράσινα αμυγδαλωτά μάτια από τη προγιαγιά της, τη Μελισσίνη. Μα δεν είχε πάρει μόνο την ομορφιά από εκείνη, είχε πάει και το χάρισμα.

Μια Ελίφ τόσο ανθρώπινη όσο και αερική, μια γυναίκα που αγαπά με πάθος και αγαπιέται παράφορα από τους δύο άντρες στη ζωή της. Ζήλια, φόβο και σεβασμό αποπνέει το κάθε της βήμα. Ζήλια για τη δύναμη που κληρονόμησε μόνο εκείνη, από όλες της κόρες της Αγγέλας. Φόβο για τη δύναμη που μέρα με τη μέρα θεριεύει μέσα της. Μα και το σεβασμό ολάκερης της Σμύρνης για τη δικαιοσύνη των αποφάσεων της.

Της επιτρέπονται τα πάντα. Το μόνο που δεν κάνει να δοκιμάσει είναι να επέμβει στα μελλούμενα, δεν επιτρέπεται να ταράζεις την ισορροπία του κόσμου. Κι όμως θα έρθει η στιγμή που θα σπάσει μπροστά στην αγάπη.

Κάθε τρεις γενιές και μία Ελίφ. Έτσι πρόσταξε η μοίρα.

ISBN 9786185184179, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άννα Ραζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Lettres modernes (σύγχρονη Γραμματεία) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η Ελληνική Λογοτεχνία της Γενιάς του ’30, ο Νατουραλισμός, η Συγκριτική μελέτη της Αστυνομικής Λογοτεχνίας και η Γυναικεία οντότητα μέσα στην τραγωδία από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το σύγχρονο Γαλλικό Θέατρο, είναι τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και αργότερα.

Το βίβλο της Ελίφ βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του και αναμένεται η μετάφρασή του και στα Γαλλικά.Το δεύτερο μυθιστόρημά της Malordo στο Κλάριτι Χολ ήδη κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2016 και η παρουσία του έχει κάνει αίσθηση στον χώρο του βιβλίου και της λογοτεχνίας τού φανταστικού. Σαφέστατα είναι μια διαφορετική προσπάθεια από την ιστορική μυθιστοριογραφία, που σκοπεύει να συγκλονίσει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο αναγνωστικό κοινό.

Με μία μόνο ποιητική συλλογή στο ενεργητικό της, η οποία διατέθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, διαφυλάσσει ακόμα την ποίηση σαν προσωπική έκφραση της δημιουργίας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!