Γευστικές αναμνήσεις

Δεκατέσσερις μικρές ιστορίες που έχουν να κάνουν με φαγητά, γλυκά και ποτά. Πικρές, γλυκές και επώδυνες αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’50 ως σήμερα. Οι γεύσεις που δοκίμασε και θυμάται, συνδέουν τον αφηγητή με παγκόσμιες μητροπόλεις και ταπεινά χωριά• με πολυτελή ξενοδοχεία και καλύβες τσοπαναραίων• με πανίσχυρους πολιτικούς και αλλοπαρμένους μυστικιστές• με αγαπημένα πρόσωπα, εξυπηρετικούς προαγωγούς και ξωτικά.

Τι γεύση έχει το σπαγγέτι πέστο αλά Γκουίντο Γκράμσι; Γιατί τα αυγά είναι σημαντικότερα από τα περιοδικά; Πώς σχετίζονται τα στραγάλια με τους έρωτες της Μεγάλης Παρασκευής; Κονιάκ, πίτες, ντόμινο, τσάι, μελομακάρονα και πούρα, αποτελούν τα συνδετικά στοιχεία γλυκόπικρων βιωμάτων, ανακαλούν αναμνήσεις για τις γεύσεις και τους ανθρώπους που τις ένιωσαν.

ISBN 9789604587124, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Ψυχογιός γνωρίζει ανάγνωση, γραφή, λίγη αριθμητική• υπήρξε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ερευνητής στο ΕΚΚΕ, αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Αγκυροβόλησε στο Βήμα, όπου επί 25 χρόνια σχολιάζει κάθε Κυριακή την επικαιρότητα, αρχικά ως «Βοκκάκιος», μετά ως «Διόδωρος Κυψελιώτης».

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ελαιοκομία, την οινοποιΐα, την μπακαλική,την πολιτική. Παντρεμένος, πατέρας πολλών παιδιών, γεννήθηκε το 1948 στα Λεχαινά Ηλείας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!