Γιατί έτσι μας αρέσει

Γιατί δεν λειτουργεί το κράτος; Γιατί είναι τόσο χαοτικό; Γιατί αποτυγχάνουν οι μεταρρυθμίσεις; Τι είναι αυτό που εμποδίζει τη χώρα να λειτουργήσει όπως τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.; Τι είναι αυτό που δεν κάνουμε καλά;

Η προσέγγιση και η προσπάθεια οικοδόμησης της απάντησης δεν ακολουθεί την κλασσική οδό. Δεν πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό βιβλίο. Ο συγγραφέας θέλει να δείξει με απλό τρόπο ποια πραγματικά είναι η καθημερινότητα της διοίκησης, πώς λειτουργεί, πώς σκέφτεται, πώς δρα, πώς παίρνει τις αποφάσεις. Ποια είναι η σχέση της με τα κόμματα αλλά και η σχέση των κομμάτων μαζί της. Ποια η σχέση της με την Ευρώπη. Προσπαθεί να αναδείξει αυτό που πραγματικά συμβαίνει, να μιλήσει για τα πράγματα που αποφεύγουμε να παρουσιάσουμε στις επίσημες συσκέψεις και στα συνέδρια.

ISBN 9789605279349, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο Lumiere Lyon 2 στη Γαλλία.

Ξεκίνησε την καριέρα του διδάσκοντας κοινωνιολογία στο ΤΕΙ Αθηνών. Το 1996 αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και εντάχθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Εργάστηκε για 6 χρόνια στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και σχεδίασε και υλοποίησε την Προεδρία της χώρας στην Ε.Ε., το 2003, στον τομέα της υγείας.

Εκπροσώπησε κατά καιρούς την Ελλάδα σε επιτροπές υψηλού επίπεδου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αρθρογραφεί σε θέματα που αφορούν στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του τομέα της υγείας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!