Γνωρίζοντας τον κοινωνικό κόσμο

Ο τόμος συνιστά μια αναθεωρημένη και, ως προς το «Εννοιολόγιο», επαυξημένη εκδοχή του δοκιμίου Ο Λόγος των Κοινωνικών Επιστημών: Μια Εισαγωγική Πλοήγηση. Προκείμενη, ωστόσο, παραμένει η διεννόηση του κοινωνικού κόσμου ως κανονιστική-αξιολογική, παρά ως νομολογική – θετικιστική, αξίωση: Ως στοχασμός πάνω στις έλλογες απαιτήσεις του αξιολογικού (ανα)λογισμού και της προσφυγής στην άποψη του άλλου: Σε μια «πληθυντική» ανάγνωση ως πλεύση στοχαστική στις ιδέες και στις προσμείξεις τους.

Η δε «θεωρία», με την έννοια της θέασης ως θέσης και αντιστρόφως, εκλαμβάνεται ως το «μέτρο» της διανοητικής εμβέλειας των κοινωνικών επιστημών. Διερευνώντας τη μεταβλητή ποικιλότητα του κοινωνικού μωσαϊκού –των ολοτήτων, εντός και διά των οποίων εξελίσσονται τα κοινωνικά υποκείμενα–, ο τόμος διαλέγεται με τους όρους συναρμογής μιας «συνείδησης διεννόησης» προς τη διεύρυνση των έλλογων οριζόντων μας.

ISBN 9789600807332, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου είναι Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Catania.

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Exeter, Επισκέπτης Καθηγητής στo Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια LSE, Cambridge και Columbia, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, και Honorary University Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Exeter.

Έχει γράψει αρκετά βιβλία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!