Γραφές στην κλιμακτήριο

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τη γυναίκα σ’ αυτή την οριακή ηλικία -οριακή όσο και η ηλικία της εφηβείας- όπου οι αντοχές μειώνονται, το μπροστά και το πίσω μπερδεύονται -καμιά φορά με οδυνηρό και αξεπέραστο τρόπο- και η ματιά πότε γίνεται θολή και πότε πιο ξάστερη και αντικειμενική.

Ας την αφήσουμε να μιλήσει για όσα την ταλανίζουν -ανεκπλήρωτους έρωτες και χαμένες ευκαιρίες, απώλειες και αποχωρισμούς, εμμονή με τη νεότητα και καθήλωση στα μεγαλεία του παρελθόντος- αλλά και όσα μπορούν να δρομολογήσουν μέσα της νέες αρχές και πρωτόγνωρες ικανοποιήσεις.

Γυναίκες κονταροχτυπιούνται για την τιμή της ομορφιάς. Μια μάνα στέκει ανήμπορη μπροστά στον μέγιστο πόνο. Ένας μπερδεμένος ανθρωπάκος καταφεύγει στη βοήθεια της επιστήμης. Ο θάνατος αποκτά υπόσταση για να συντροφεύσει τη ζωή. Αυτά και πολλά άλλα σ’ ένα λογοτεχνικό βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα, βαθύ χιούμορ αλλά και αφοπλιστική ειλικρίνεια και οξυδέρκεια.

ISBN 9789604381067, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αγνή Γρυπάρη – Μεταξά γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, απ’ όπου έφυγε στα 13 της χρόνια. Μεγάλωσε στο Μαρούσι και σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για κάποια χρόνια εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Ασχολείται επί σειρά ετών με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Το 2009 συμμετείχε με δύο ακόμα συγγραφείς στην έκδοση διηγημάτων με τίτλο Δέκα ιστορίες και ένα γράμμα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μελάνι. Το 2010 κυκλοφόρησε την ατομική της συλλογή μυθιστοριών με τον τίτλο Γραφές στην κλιμακτήριο από τις εκδόσεις Περίπλους. Το βιβλίο Τρυφερά μαχαίρια είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!