Η γυναίκα με το νούμερο 13

Όταν η ποίηση, προορισμένη να αντανακλά όλες τις ομορφιές του κόσμου, γίνεται το πιο λεπτό εργαλείο καταστροφής… Ο Σαλομόν Ρούλφο, άνεργος καθηγητής λογοτεχνίας και μεγάλος λάτρης της ποίησης, βασανίζεται κάθε νύχτα από έναν ανησυχητικό και τρομακτικό εφιάλτη. Στα όνειρά του βλέπει ένα άγνωστο σπίτι, ξένα πρόσωπα και μια τριπλή αιματηρή δολοφονία, όπου μια γυναίκα τού ζητά απεγνωσμένα να τη βοηθήσει.

Ο Σαλομόν τότε καταφεύγει στον δόκτορα Μπαγιεστέρος, έναν γιατρό που θα τον βοηθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο των ονείρων και θα τον συνοδεύσει σε μια περιπέτεια που στην εξέλιξή της θα αποδειχθεί πολύ πιο τρομερή και πιο φρικιαστική από οποιαδήποτε φαντασία: Η σκηνή του εγκλήματος είναι πραγματική και η γυναίκα που εκλιπαρεί για βοήθεια έχει δολοφονηθεί στην πραγματικότητα.

Με τη συμπαράσταση μιας γυναίκας με αινιγματικό παρελθόν, του γιατρού και ενός τέως πανεπιστημιακού καθηγητή, ο Σαλομόν θα εισχωρήσει σ’ έναν κόσμο όπου οι λέξεις και η ποίηση είναι ένα όπλο με μεγάλη δύναμη. Σ’ αυτόν τον κόσμο, ενοικούν οι δώδεκα γυναίκες που διαφεντεύουν το πεπρωμένο μας μέσα από τις σκιές σαν μάγισσες… ή μήπως είναι στην πραγματικότητα δεκατρείς;

Στο Η γυναίκα με το νούμερο 13 ο Σομόθα εξυφαίνει με δεξιοτεχνία μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, η οποία προκαλεί τη σκέψη και τη φαντασία τού αναγνώστη σε κάθε βήμα.

ISBN 9789601640549, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα (José Carlos Somoza) είναι ψυχίατρος. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1959 και ζει στη Μαδρίτη από το 1960.

Εμφανίστηκε στα ισπανικά γράμματα το 1994 και τα έργα του γνώρισαν επιτυχία πολύ σύντομα: La ventana pintada (Το βαμμένο παράθυρο) [Βραβείο Cafe Gijón 1998], Cartas de un asesino insignificante (Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου) [1999], Dafne desvanecida (Η μεταμόρφωση της Δάφνης) [υποψήφιο βραβείου Nadal 2000], Miguel Will (Μιγέλ Ουίλ) [Βραβείο Θεάτρου Miguel de Cervantes, 1997], Langostas (Αστακοί) [σενάριο ραδιοφωνικής εκπομπής, βραβείο Margarita Xirgu 1994].

Το Το σπήλαιο των ιδεών, το πέμπτο του μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, μεταφράστηκε σε πολλές χώρες. Στα ελληνικά επίσης κυκλοφορούν τα: Η Κλάρα στο μισοσκόταδο, Η γυναίκα με το νούμερο 13, Η θεωρία των χορδών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!