Οι 5 εποχές

Ο άγνωστος κύκλος της ζωής και η δύναμη της αλλαγής

Δεν είναι σχήμα λόγου. Σύμφωνα με την αρχαία σοφία της Ανατολής, και ιδιαίτερα της Κίνας, οι εποχές του χρόνου είναι πέντε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλες, περιοδικές μεταβολές στην ενέργεια της Φύσης, οι οποίες μας επηρεάζουν σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, χωρίς να καταλαβαίνουμε πώς και γιατί.

Στο πολύ πρωτότυπο αυτό βιβλίο, ο Γιάννης Δέδες, δάσκαλος Qigong, TaiChi, Kung Fu και πολλά χρόνια μελετητής της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, αποκωδικοποιεί αυτές τις ενεργειακές μεταβολές της Φύσης και προτείνει απλές ασκήσεις για κάθε εποχή, που μπορούν να συμβάλλουν στην αυτογνωσία μας και στην καλύτερη σωματική και ψυχική μας υγεία.

ISBN 9789604212347, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Δέδες γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στην Ερμιόνη της Αργολίδας.

Εδώ και τρεις δεκαετίες ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες (KungFu) και ενεργειακές πρακτικές υγείας (Qigong, Tai chi), χωρίς να πάψει να είναι μαθητής της ζωής και αναζητητής της γνώσης. Επίκεντρο της διδασκαλίας του είναι η ανάπτυξη της υγείας και της αυτογνωσίας. Διατηρεί σχολή στο Κρανίδι Αργολίδας από το 1989, και έχει εμφυσήσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο των πολεμικών τεχνών σε περισσότερους από 2.000 μαθητές. Όραμά του είναι, στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τον κόσμο, οι μέθοδοί του να γίνουν τρόπος ζωής και να συμβάλουν στη βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.

Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο Το ταξίδι μύησης του μικρού Λόχαν.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!