Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς

Μια οικογένεια νάνων έμεινε ενωμένη και επιβίωσε του Ολοκαυτώματος! Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς. Σίγουρα αυτό που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το παραμύθι της Χιονάτης και των Eφτά Nάνων. Πώς μπορεί, όμως, ένα παραμύθι να συνδυαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα του Άουσβιτς;

Η αληθινή ιστορία της πολυμελούς οικογένειας Όβιτς, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και έρχεται να μας συγκινήσει αλλά και να μας αποκαλύψει όλα όσα έζησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Η ιστορία τους ξεκινά από τη Ροζαβλέα και τον θίασο των Λίλιπουτ, που τον αποτελούσαν οι εφτά νάνοι της οικογένειας Όβιτς. Οι παραστάσεις τους γνώριζαν μεγάλη επιτυχία, απέκτησαν φήμη και ζούσαν με αξιοπρέπεια. Ο πόλεμος, όμως, άλλαξε τελείως το σκηνικό και οι Εβραίοι Όβιτς βρέθηκαν στο στόχαστρο των Ναζί τον Μάιο του 1944…

Εγκατεστημένοι πλέον στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, με την καθημερινή αγωνία του θανάτου να φωλιάζει στις ψυχές τους, καταλήγουν «πειραματόζωα» ενός γιατρού, του Δρ. Μένγκελε, ο οποίος, εντυπωσιασμένος από τη σωματική τους διάπλαση, ξεκινά μια σειρά ερευνών και πειραμάτων.

Τι απέγιναν, τελικά, Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς; Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν από την κόλαση του Ολοκαυτώματος;

Μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες εκ των οποίων σε μερικές έγινε Best Seller.

Έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Γεουντά Κορέν (Yehuda Koren) και η Εϊλάτ Νεγκέβ (Eilat Negev) είναι Ισραηλινοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Τα έργα τους έχουν δημοσιευθεί και διαδοθεί από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, εισπράττοντας θετικά σχόλια.

Ο πρώτος σπούδασε Εβραϊκή Ιστορία και Κοινωνιολογία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, καθώς και θεατρική παραγωγή για την τηλεόραση στην Αγγλία. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του Ισραήλ και βραβεύτηκε για αρκετές από τις εκπομπές του.

Η δεύτερη σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία της Τέχνης στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και εξειδικεύτηκε στη μετάφραση και στη μαζική επικοινωνία. Ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας Yedioth Ahronot (της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ισραήλ) σε θέματα λογοτεχνίας, έχει πάρει συνεντεύξεις και έχει γράψει βιογραφίες πολλών σημαντικών συγγραφέων απ΄ όλον τον κόσμο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!