Η άλλη δίκη

Είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται πως τα Γράμματα στη Φελίτσε του Φραντς Κάφκα είναι ό,τι καλύτερο έγραψε ο συγγραφέας στη ζωή του, γιατί πρόκειται για κείμενα αυθόρμητα, ειλικρινή και άκρως αποκαλυπτικά.

Ο Κάφκα γνώρισε τη Φελίτσε Μπάουερ το 1912 στο σπίτι του φίλου του Μαξ Μπροντ. Η πυκνότατη αλληλογραφία τους (διαθέτουμε μόνο τις επιστολές που έγραψε εκείνος), έδωσε την ευκαιρία στον νομπελίστα συγγραφέα να γράψει ένα διεισδυτικό, ευφυές δοκίμιο για τον συγγραφέα από την Πράγα, που θεωρείται πλέον κλασικό. Ο Κάφκα και η Φελίτσε αρραβωνιάστηκαν δύο φορές, το 1914 και το 1917. Πριν από τη διάλυση του πρώτου αρραβώνα, η οικογένεια Μπάουερ έστησε στο Βερολίνο ένα είδος δικαστηρίου, στο οποίο βασίστηκε ο δημιουργός της Μεταμόρφωσης, για να γράψει τη δική του Δίκη, ένα εμβληματικό μυθιστόρημα που τον έκανε παγκόσμια γνωστό.

ISBN 9789605279561, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O γερμανόφωνος συγγραφέας Ελίας Κανέττι (Elias Canetti) γεννήθηκε στο Ρουστσούκ της Βουλγαρίας, το 1905.Elias Canetti

Τέλειωσε το γυμνάσιο στη Φρανκφούρτη, και σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στη Βιέννη, όπου και πήρε το ντοκτορά του το 1938.

Το Η τύφλωση είναι το μοναδικό του μυθιστόρημα, που του εξασφάλισε το βραβείο Νόμπελ το 1981.

Στα έργα του συγκαταλέγεται το Μάζα και εξουσία (1960), κι ακόμη μελέτες, θεατρικά, ταξιδιωτικές εντυπώσεις και η αριστουργηματική αυτοβιογραφία του, σε τέσσερις τόμους.

Πέθανε στη Ζυρίχη το 1994, σε ηλικία 89 ετών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!