Οι άντρες και τα κορίτσια

Φίλοι μια ολόκληρη ζωή, τώρα εξηντάρηδες, ο Τζαίημς Μάλλοου, καθηγητής, και ο Χιου Χάντερ, προσωπικότητα της τηλεόρασης, θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικά ευνοούμενους από την τύχη να έχουν δίπλα τους τόσο ωραίες και τόσο νεότερές τους γυναίκες.

Η Κέιτ Μπέην, η σύντροφος του Τζαίημς, του είναι αφοσιωμένη αλλά αρνείται να τον παντρευτεί. Η Τζούλια, η άψογη σύζυγος του Χιου, φροντίζει τον ίδιο, το σπιτικό τους και τα παιδιά τους με απαράμιλλη μαεστρία. Όμως η διαφορά της ηλικίας μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που δουλεύει στο βάθος και των δύο σχέσεων.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φανερώνονται με την εμφάνιση στη ζωή τους της μις Μπέατρις Μπάτσελορ, μιας τυπικής γεροντοκόρης, με γλώσσα που τσακίζει κόκαλα. Ο ερχομός της και ο έντονα ανεξάρτητος χαρακτήρας της ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κρυφοκαίει και τις δυο γυναίκες. Η καταπιεσμένη ανάγκη της Κέιτ για μια ζωή πιο ταιριαστή με την ηλικία της φουντώνει ξαφνικά.

Μήπως τα οκτώ χρόνια συμβίωσης με τον Τζαίημς έφτασαν στο αναπόφευκτο τέλος τους; Και πώς θ΄ αντιδράσει η Τζούλια, αφού επαγγελματικά το άστρο της αρχίζει να μεσουρανεί, ενώ του Χιου, εξαιτίας της ηλικίας του, πηγαίνει προς τη δύση του;

ISBN 9604100017, έκδοση 1995

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Τζοάννα Τρόλλοπ (Joanna Trollope) έχει γράψει πολλά ιστορικά μυθιστορήματα και μια μελέτη για τις γυναίκες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με τίτλο Οι κόρες της Βρετανίας. Έχει γράψει επίσης τα σύγχρονα μυθιστορήματα The Choir, A Village Affair, A Passionate Man, The Rector’s wife, A Spanish Lover, The Best of Friends και The Men and the Girls που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ωκεανίδα με τίτλο Οι άντρες και τα κορίτσια καθώς επίσης και το μυθιστόρημα Το ξύπνημα.

Γεννήθηκε και ζει στο Γκλόστερσαϊρ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!