Η αποκαθήλωση

Μια σκοτεινή εξομολόγηση

Μπορεί να μη σε βλέπω… Μυρίζω, όμως, τη σαπίλα σου. Ψάχνεις σαν φτωχός ρακοσυλλέκτης να βρεις μια σύντομη περίληψη του βιβλίου που κρατάς, τη στιγμή που εγώ στέκομαι στο χείλος του γκρεμού, αντιμέτωπος με το κενό.

Όχι, ρε φίλε, όχι τόσο εύκολα. Θα κάτσεις να διαβάσεις τα λόγια μου. Θα ακούσεις τη φωνή μου και θα με νιώσεις μέσα σου. Θα καταλάβεις τι με έφερε στο σημείο που βρίσκομαι, πέρα από το τζιπ που έχω παρκάρει λίγο πιο πίσω. Αυτό είναι σβηστό. Εκτός ζωής. Νεκρό. Μόνο εγώ ακούγομαι, μόνο εμένα θα υποστείς…

Και στο τέλος, θα αποφασίσουμε μαζί για το επόμενο βήμα μου…

Αν φοβάσαι να λερώσεις τα χέρια σου, σου συνιστώ να αφήσεις αμέσως κάτω το βιβλίο και να φύγεις. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Χρειάζομαι άμεσα έναν καλό ακροατή, όχι κάποιον περίεργο αργόσχολο που θέλει να σκοτώσει τον χρόνο του και εμένα μαζί. Υπάρχει ακόμη ελπίδα… Υπάρχει;

Περιμένω. Η υπομονή έχει και τα όριά της…

ISBN 9786185231491, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρης Οικονομόπουλος γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1975, από Έλληνες γονείς μετανάστες. Τα Χριστούγεννα του ’82, επέστρεψαν στην Ελλάδα μέσα στο σάκο του Άγιου Βασίλη. Για καλή τους τύχη, ήταν ένας ήπιος χειμώνας και ελάχιστα τζάκια έκαιγαν την Άγια εκείνη νύχτα.

Μετά το λύκειο, αποφοίτησε από τη νοσηλευτική σχολή του Κ.Α.Τ. και αμέσως κατατάχθηκε ως αλεξιπτωτιστής στις ειδικές δυνάμεις. Κόντραρε αρκετές φορές το νόμο της βαρύτητας πηδώντας από το αεροπλάνο κουλουριασμένος σαν μήλο, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει κάθε φορά την ορθότητα της θεωρίας του Νεύτωνα. Με την τελευταία του πτώση, κατέληξε σε μια βιοτεχνία τουριστικών-διαφημιστικών ενδυμάτων, όπου συνεχίζει να εργάζεται μέχρι και αυτή τη στιγμή που σας γράφει.

Αυτή είναι η δεύτερη συγγραφική του απόπειρα και ελπίζει να μην σκοτώσει κανέναν. Η πρώτη εκτίει τους τελευταίους μήνες της φυλάκισής της και σύντομα θα περάσει κάποιους… αρκετούς… το πιθανότερο ολοκληρωτικούς διορθωτικούς ελέγχους, ώστε να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερη ανάμεσά σας. Το νου σας!

Η αλήθεια είναι πως αυτά που θα θέλατε να ακούσετε από εκείνoν δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο αυτά που δεν θα θέλατε να γνωρίζετε για αυτόν. Σε γενικές γραμμές, ως άνθρωπος έχει κάποια θετικά στοιχεία. Ως οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να έχει άποψη. Όσον αφορά τα αρνητικά του στοιχεία… ίσως στην επόμενη σειρά βιβλίων του.

«Παραμένει λάτρης της σπανακόπιτας της μάνας του. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο άνοιγμα του φύλλου».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!