Οι Αργοναύτες του χρόνου

Ένα διπλό φονικό – μιας κόμισσας κι ενός ιππότη – θα γίνει αφορμή για να συναντηθούν δυο παιδιά και να πάρουν μέρος σε μια παράτολμη αποστολή. Η Σκοτσέζα Σόνια Τζόουνς και ο Ροδίτης Ηρακλής Ολύμπιος θα κινδυνέψουν να πέσουν στα χέρια των διαβολικών Ερευνητών, ενός μυστικού τάγματος ιπποτών.

Για να ξεφύγουν, θα μπαρκάρουν μια σκοτεινή νύχτα με την Αργώ και θα αποτελέσουν μέρος του πληρώματος της δεύτερης αργοναυτικής εκστρατείας. Πάνω στο καράβι η Σόνια και ο Ηρακλής θα γνωρίσουν τους νεαρούς Αργοναύτες με τις ξεχωριστές δυνάμεις και το σοφό Χείρωνα.

Η εκστρατεία όμως αυτή θα είναι πιο επικίνδυνη από την πρώτη. Τα δυο παιδιά μαζί με τους γενναίους Αργοναύτες θα δώσουν σκληρές μάχες εναντίον των Ερευνητών και θα αποπειραθούν να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν, για να διεκδικήσουν από το μεγάλο Μάγιστρο αυτό που τους ανήκει.Θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί απ’ αυτή την περιπέτεια και να σώσουν τον κόσμο από την επικείμενη καταστροφή;

ISBN 9789600438826, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άννα Κουππάνου γράφει βιβλία, παιδικά και εφηβικά, ποιήματα και σημειώματα, σε τετράδια και σε υπολογιστές. Επίσης διαβάζει πρόσωπα, δίχτυα, διαδίκτυα, ιστούς, αράχνες και βιβλία. Έχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία της Παιδείας και εργάζεται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Διδάσκει φιλοσοφία, παιδική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή.

Έχει εκδώσει τα βιβλία Η Άρια αλλάζει κόσμους, Ο νάνος που αγάπησε τη Χιονάτη και Ο Άγιος Βασίλης θέλει δώρο.

Το 2010, το βιβλίο της Οι Αργοναύτες του Χρόνου, Εκδόσεις Κέδρος, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας της Κύπρου.

Το 2013 το έργο της Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (IBBY Κύπρου).

Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και έχουν συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα του περιοδικούΑναγνώστης.

Στο μέλλον ονειρεύεται να γράφει βιβλία με ήρωες που γράφουν για τα όνειρά τους.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!