Οι χρονογραφημένοι

Στις αρχές της τρίτης χιλιετίας

Η συμπιεστική διαδοχή γεγονότων, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, τα εκπληκτικά επιτεύγματα της επιστήμης και η αξιοσημείωτη δυσκολία της ανθρώπινης ικανότητας στο να κατανοηθούν όλα αυτά έχουν συντελέσει στην ταυτόχρονη απορρύθμιση των μέχρι τώρα παραδοσιακών κοινωνικών σταθερών αλλά και στην αδιάκοπη προσπάθεια για μία κυλιόμενη αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Η επιχειρούμενη ενιαιότητα στον κόσμο έχει εμφανιστεί με πολλά πρόσωπα, πολλές προθέσεις, πολλές προσδοκίες αλλά και πολλές αναγνώσεις για την σύλληψη των νοημάτων της κάτω από ένα καθεστώς πολλαπλών ερμηνειών.

Στο βιβλίο γίνεται προσπάθεια μέσω μίας χρονογραφίας μικρής εκτάσεως ώστε να σημανθούν ζητήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με όλες τις μετασχηματιζόμενες καταστάσεις, με την πολιτική τους διαχείριση και με τα ριψοκίνδυνα άλματα ειδησεολογίας που διαγγέλλουν προόδους.

Οι διαπιστώσεις μέχρι τώρα προκαλούν σύγχυση και αποκοπή από το ιστορημένο παρελθόν. Το εάν αυτό είναι καλό ή κακό θα φανεί στην πορεία, αλλά και πάλι δεν θα γίνει αισθητό, διότι όσοι ζούμε μέσα σ’ αυτόν τον μεταλλασσόμενο κόσμο, θα το θεωρήσουμε σαν μία φυσική συνέπεια έστω και εάν δεν την κατανοούμε στην ολότητά της.

ISBN 9789605225013, έκδοση 2017

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!