Οι δεινόσαυροι των Αθηνών – Ταξίδι σε λάθος χώρα

Ήταν σίγουρα η επιβλητικότητα του κτιρίου που έκανε τον Στέφανο Καρυπίδη να νιώθει αυτό το περίεργο δέος κάθε φορά που έµπαινε στο κεντρικό κατάστηµα της Τράπεζας. Η ψηλή οροφή της αίθουσας συναλλαγών, στηριγµένη σε κολόνες αρχαιοελληνικού τύπου µε εκείνη τη γνωστή τάση κωνικότητας, να στενεύουν προς τα πάνω, έτσι που να δίνουν την αίσθηση της προοπτικής, µε τα κιονόκρανα φορτωµένα µε περίπλοκες διακοσµήσεις, γέµιζε τον πνεύµονά του µε µια ανάσα µεγαλείου· τον έκανε όµως να αισθάνεται και τόσο ασήµαντος µέσα σε αυτόν τον χώρο. Τα ακριβά µάρµαρα, που σε κάθε άγγιγµα προκαλούσαν ρίγος, οι αρµοί από ορείχαλκο στις πλάκες του δαπέδου και στις σκάλες, το βαρύ µασίφ ξύλο καρυδιάς, τα φωτιστικά, οι πολυέλαιοι, οι ακριβοί πίνακες, τα πλατύσκαλα, από όπου θα περίµενε κανείς να δει από στιγµή σε στιγµή να κατεβαίνουν πρίγκιπες διάδοχοι µε τις συζύγους τους, το αστραφτερό δάπεδο που καλούσε για βασιλικές καντρίλιες, επέβαλλαν έναν σεβασµό, που έµοιαζε λατρευτικός, θρησκευτικός.

∆υο νουβέλες µε κοινό θέµα τη σηµερινή εποχή. Σκηνές τραγελαφικές των ηµερών της κρίσης – ή και πιο πριν– µε άφθονο παραλογισµό, µε τη µηχανή του χρόνου απορρυθµισµένη, που άλλοτε προχωράει αργά, σαν να βαλτώνει στο τέλµα της αναµονής, και άλλοτε τρέχει µε εφιαλτική ταχύτητα, µε τα γεγονότα να στροβιλίζονται τρελά και τους ανθρώπους να ζαλίζονται και να συγχέουν το όνειρο µε τη ζωή.

ISBN 9789601663500, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΤηλέμαχος Κώτσιας

Ο Τηλέμαχος Κώτσιας γγεννήθηκε το 1951 στα Βρυσερά της Δρόπολης, στη Βόρειο Ήπειρο. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως μεταφραστής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Έχει εκδώσει συλλογές διηγημάτων, νουβέλες και μυθιστορήματα. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Στην απέναντι όχθη, το οποίο ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Βραβείο του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ και του περιοδικού (ΔΕ)ΚΑΤΑ, Ο χορός της νύφης, που ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο του περιοδικού (ΔΕ)ΚΑΤΑ, και Κώδικας τιμής.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!