Η ένδοξη πέτρα

Τα ποιήματα στο Η ένδοξη πέτρα αφηγούνται την ιστορία μιας αέναης περιπλάνησης. Από τη Ρώμη στην Καζαμπλάνκα και στα νησιά Άραν της Ιρλανδίας μέχρι τα σκοτεινά τοπία των μαχών και τα χαρακώματα του πρώτου μεγάλου πολέμου, ο ποιητής αναζητεί τα χαμένα ίχνη ενός άλλου ποιητή, τα ίχνη του ίδιου του Οδυσσέα «που πέθανε νέος και τ’ όνομά του ήταν γραμμένο στο νερό». Το Η ένδοξη πέτρα θα μπορούσε να είναι η ζωή μας. Αυτό το ταξίδι δεν έχει τέλος.

ISBN 9789608104556, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σταμάτης Λ. Πολενάκης (εγγονός του γνωστού Σιφνιού γελοιογράφου Σταμάτη Πολενάκη και γιος του Λέανδρου Πολενάκη), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο τμήμα Ισπανικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Είναι ποιητής και θεατρικός συγγραφέας.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Το χέρι του χρόνου, Όμβρος, 2002, Τα γαλάζια άλογα του Φραντς Μαρκ, Οδός Πανός, 2006, και Νοτρ Νταμ, Οδός Πανός, 2008, Τα σκαλοπάτια της Οδησσού, Μικρή Άρκτος, 2012.

Ο θεατρικός του μονόλογος Το τελευταίο όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2008 με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο, μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Richard Pierce και παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2012 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το μονόπρακτο με τίτλο Ψαρόσουπα παρουσιάστηκε στο θεατρικό αναλόγιο του Εθνικού Θεάτρου την άνοιξη του 2009. Το επόμενο θεατρικό του έργο, Βερολίνο, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Στούρνα, παίχτηκε το φθινόπωρο του 2010 στο θέατρο Φούρνος, από τον θίασο “Ωκύπους”. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Η ποιητική του συλλογή Η ένδοξη πέτρα είναι η δεύτερη εκδοτική συνεργασία του ποιητή με τη Μικρή Άρκτο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!