Οι επόπτες

1995. Ένα φιλόδοξο έργο αρχίζει στον πλατύ πορθμό που χωρίζει τη Δανία από τη Σουηδία: ο σύνδεσμος Ερεσούντ. Για τη δανέζικη κυβέρνηση το έργο εποπτεύεται από τον Νταν Κριστόφτε. Για τη σουηδική κυβέρνηση η ίδια δουλειά γίνεται από τον Σβεν Αλεξάντερσον.

Μέχρι το 2000 ο καλοπροαίρετος Δανός και ο κυνικός Σουηδός βλέπουν λοιπόν τις εργασίες να προχωρούν, μπλέκονται σε αρκετές παράδοξες καταστάσεις και νιώθουν ότι πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό, οικονομικό, τεχνολογικό, ερωτικό και κωμικό θρίλερ για το μεγαλείο της ανθρώπινης επινοητικότητας, την ομορφιά της υπευθυνότητας, τη χαρά της ανευθυνότητας, την τραγική αστειότητα της παγκοσμιοποίησης, το τίμημα των υπερκατασκευών, το νόημα της φιλίας και την παντοδυναμία της εντροπίας.

ISBN 9789605041571, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Είναι απόφοιτος της Οικονομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου και έχει σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Ο μηχανισμός της σύγχυσης» (Κέδρος 1997), «Η πισίνα των αναμνήσεων» (Κέδρος 1999), «Η σκύλα και το κουτάβι» (Καστανιώτης 2002), «Νυχτερινή διαδρομή (Καστανιώτης 2006), Πινακοθήκη τεράτων (Πατάκης 2009).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!