Η ιστορία της μουσικής

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994, στην ποιητική σειρά των εκδόσεων Ίκαρος, που διηύθυνε ο Ευγένιος Αρανίτσης. Πρόκειται για μια θραυσματική, εσωτερική περιπλάνηση στους τόπους του άστεως και της μνήμης.

Όπως σημείωνε ο Θάνος Σταθόπουλος σε μια συζήτησή του με τον ποιητή Ηλία Λάγιο μιλώντας για το βιβλίο |Αντί, τχ. 571, 17 Φεβρουαρίου 1995|, «…θα έλεγα πως είναι ένα αποσπασματικό κείμενο. Τα αποσπάσματα μοιάζουν με σημειώσεις και σπασμένες ιστορίες. Κατά ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, κάθε απόσπασμα είναι η προέκταση του προηγούμενου, κι έχει γραφτεί όλο μαζί μ’ αυτή τη λογική, σαν μια φυσική ροή αναπνοών. Μια σπασμένη ιστορία, όπως την ονομάζω εγώ, δεν είναι ιστορία. Είναι η καταστροφή της ιστορίας. Ας πούμε: τα ξέφτια της ιστορίας. Με το ύφος μιας ιστορίας, μιας σημείωσης ή ενός περιστατικού, μπάινω στον χώρο της ποίησης ή του παράδοξου, και το αντίθετο: με το ύφος ενός στίχου, ενός ποιήματος, μπαίνω στον χώρο της ιστορίας…».

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση κυκλοφορεί με την προσθήκη ενός ποιήματος.

ISBN 9789607233738, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θάνος Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1963.

Έχει εκδώσει τα βιβλία:: «Θέμα» (Ερατώ, 1985), «Η Ιστορία της Μουσικής» (Ίκαρος, 1994), «Playback» (Γαβριηλίδης, 2003), «Ένας Σωρός Γλώσσα» (Γαβριηλίδης, 2007),»Το Αυτόματο (Γαβριηλίδης, 2013).

Έκανε τη θεατρική μεταφορά του κειμένου του Σάμιουελ Μπέκετ «Πρώτος έρωτας», που ανέβηκε στο θέατρο Χώρα, την άνοιξη του 2004, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κουτσουρέλη και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Από το 2003 έως το 2006 υπήρξε παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, στην ΕΤ1, «Hotel Τρίτον».

Με τον Χριστόφορο Μαρίνο εκδίδουν το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης «kaput.»

Με τον συγγραφέα Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη εκδίδουν το λογοτεχνικό περιοδικό/εγχείρημα «Κορέκτ», από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Είναι ιδρυτικό μέλος του «Κύκλου Ποιητών».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!