Η κατάρα

Το Η κατάρα είναι ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με απωθημένα και πάθος, όνειρα και φόβο, έχοντας στο φόντο ένα παλιό μυστικό, που επηρεάζει τη ζωή του πρωταγωνιστή από την πρώτη κιόλας στιγμή που έρχεται στον κόσμο.

Ο Έρχαρντ, γεννημένος στην κομμουνιστική Ουγγαρία, μεγαλώνει σ’ ένα μικρό χωριό, εγκλωβισμένος στις κακίες των ενηλίκων -ως και ο ίδιος ο πατέρας του τον βασανίζει- και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί, πέρα από τη γιαγιά του, δεν τον αγαπάει κανένας άλλος.

Μέσα σε όλ΄ αυτά, οι συγχωριανοί του μιλούν για το φάντασμα μιας δολοφονημένης γυναίκας που στοιχειώνει το κοντινό δάσος του χωριού.

Μέχρι να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματά του, ο Έρχαρντ θα περάσει πολλά χρόνια μακριά από την οικογένειά του, γνωρίζοντας τον έρωτα, την απογοήτευση, τη φιλία, τη μετανάστευση, το γάμο και το χωρισμό.

ISBN 9789604680672, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Istvan Donati γεννήθηκε στην Ουγγαρία. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο.

Τη δεκαετία του ’80 ασχολήθηκε με το θέατρο. Μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού δούλεψε σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1994 μετακόμισε στην Ολλανδία όπου και έμαθε ελληνικά από φίλους.

Από το 1998 ως το 2001, πίσω στην Ουγγαρία, δημοσίευσε διηγήματα, μετέφρασε αγγλοσαξονική και ελληνική λογοτεχνία (Αλκυόνη Παπαδάκη, «Το χρώμα του φεγγαριού») στα ουγγρικά και έγραψε ένα θεατρικό έργο για τυφλούς ηθοποιούς, το οποίο παίζεται ακόμα και σήμερα. Το 2002 σταμάτησε να γράφει.

Χρόνια αργότερα, σε μια επίσκεψή του στην Αθήνα, τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Το γεγονός αυτό τον έκανε να αποφασίσει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα.

Το Η κατάρα είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει στην Ελλάδα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!