Οι καταραμένοι

Το Κοράκι του Πόε. Η Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Εωσφόρος του Ντορέ. Οι ιστορίες αυτές άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια λογοτεχνία και τέχνη. Λιγότερο γνωστές, ωστόσο, είναι οι προσωπικές ιστορίες των ίδιων των δημιουργών τους: ο φλεγόμενος έρωτας του Μαγιακόφσκι, η καταστροφική σχέση του Λόρδου Βύρωνα και της Λαίδης Καρολάιν Λαμπ, το τελευταίο ταξίδι του Σέλλεϋ…

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν είκοσι και μία ιστορίες των Καταραμένων δημιουργών, ανθρώπων που ακολούθησαν στη ζωή τους κάθε είδους πάθος σε αναζήτηση μιας ιδέας. Παράλληλα, όλοι τους αποτύπωσαν την πορεία τους σε εκείνα τα έργα τέχνης που εμείς θα θυμόμαστε για πάντα, όπως Τα Άνθη του Κακού, Φρανκενστάιν, Οφηλία, Μια Εποχή στην Κόλαση κ.ά.

Μέσα από τις μυθιστορηματικές ζωές τους, μια εναλλακτική ιστορία της τέχνης αποτυπώνεται στο χαρτί, γραμμένη με φωτιά, αψέντι και κρασί.

ISBN 9789604212392, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαρία Ράπτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982.

Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ενώ από το 2000 ασχολείται συστηματικά με το θέατρο, παρακολουθώντας εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια.

Εργάζεται ως καθηγήτρια και εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων.

Διετέλεσε μέλος του θεάτρου «Παράθλαση», ενώ από το 2007 ανήκει στο δυναμικό του θεάτρου «Νέμεση».

Παράλληλα, γράφει, διαβάζει και συλλέγει βιβλία με χαρακτηριστική μανία. Το 2009, διήγημά της βραβεύτηκε με την 3η θέση στον διαγωνισμό «Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει» που συνδιοργανώθηκε από το British Council και την εφημερίδα Τα Νέα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!