Οι κυνηγοί των Χάιλαντς

O επιθεωρητής Φιν Μακλάουντ, επιφορτισμένος ήδη με την έρευνα ενός φόνου που έγινε στο Εδιμβούργο, επιστρέφει ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια στη γενέτειρά του, το νησί Λιούις, για να διερευνήσει έναν άλλο φόνο, που ίσως να συνδέεται με τον πρώτο. Σ΄ αυτό το ανεμοδαρμένο νησί της Σκοτίας, με τις απέραντες χέρσες εκτάσεις, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να θερμαίνονται με τύρφη, να τηρούν το τελετουργικό του χριστιανικού Σαββάτου και να μιλούν τη γαλλική γλώσσα, ο Φιν ξαναβρίσκει τους πρωταγωνιστές της παιδικής του ηλικίας: τον Άρτερ, τον καλύτερο παιδικό του φίλο, που ζει σήμερα με τη Μάρσελι, τον πρώτο έρωτα του Φιν, αλλά και τον Έιντζ, τον τυραννικό αρχηγό της παλιάς του παρέας. Ο πατέρας του Άρτερ έχει χάσει τη ζωή του αρκετά χρόνια πριν προσπαθώντας να σώσει τον Φιν στη διάρκεια της εξόρμησης η οποία παραδοσιακά οδηγεί κάθε χρόνο τους ντόπιους στον αφιλόξενο βράχο του Αν Σγκέιρ, για να σκοτώσουν πουλιά στις φωλιές τους.

Τι συνέβη ανάμεσα σε αυτούς τους άντρες δεκαοκτώ χρόνια πριν; Ποιο είναι το μυστικό που συνεχίζει να τους βαραίνει;

Παραπλανητικές ενδείξεις, αμφίσημοι διάλογοι, καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον των Χάιλαντς. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα.

«Ένα πραγματικό αριστούργημα». («L’Humanite»)

«Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ». («Daily Express»)

ISBN 9789600441994, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πίτερ Μέι (Peter May) γεννήθηκε στη Γκασκώβη το 1951. Εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος και αργότερα εξελίχτηκε σε έναν από τους πιο αξιόλογους σεναριογράφους της σκοτσέζικης τηλεόρασης. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο της τηλεόρασης, για να αφιερωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων.Peter May

Έργα του: «The Firemaker» (2005, υποψήφιο για το βραβείο αναγνωστών του περιοδικού «Elle»), «The Fourth Sacrifice» (2006), «The Killing Room» (2006), «Snakehead» (2007, βραβείο Intramuros 2007 του φεστιβάλ Polar & Co του Κονιάκ), «The Runner» (2007) και «Chinese Whispers» (2008).

Το μυθιστόρημα «Οι κυνηγοί των Χάιλαντς» («The Blackhouse») είναι το πρώτο βιβλίο του που μεταφράζεται στα ελληνικά και συγχρόνως αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «The Lewis Trilogy». Εκδόθηκε πρώτα στη Γαλλία, όπου ζει σήμερα ο συγγραφέας, με τίτλο «L’ile des chasseurs d’oiseaux», χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από την εφημερίδα «Ουμανιτέ» και κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών στο φεστιβάλ Le Havre Εncres Noires, το 2010, και το Cezam Prix Litteraire Inter CE στο Στρασβούργο.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, με τίτλο «The Lewis Man», εκδόθηκε το 2012 και κέρδισε επίσης λογοτεχνικές διακρίσεις στη Γαλλία (βραβείο αναγωστών του φεστιβάλ Le Havre Εncres Noires και του περιοδικού «Telegramme»).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!