Οι μεγάλοι οικονομολόγοι

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει δέκα μεγάλους οικονομολόγους από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την οικονομία και την κοινωνία. Κάποια από τα ονόματα είναι γνωστά στον καθένα μας: Άνταμ Σμιθ, Καρλ Μαρξ, Κέυνς, Μίλτον Φρίντμαν. Οι θεωρίες τους επηρέασαν πολιτικές, διαίρεσαν ηπείρους, διαμόρφωσαν συστήματα και πολιτικά κόμματα και είχαν και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι είναι αυτό που τους έκανε να αφήσουν ένα τόσο έντονο αποτύπωμα στις κοινωνίες μας; Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;

Ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος Phil Thornton δίνει μια εξαιρετική σύνοψη του έργου και των θεωριών των μεγάλων οικονομολόγων, αναλύοντας τις βασικές τους θέσεις, τις ρίζες και την ιδιαιτερότητα του καθενός και κάνοντας έναν κριτικό απολογισμό της παρακαταθήκης τους.

ISBN 9789601668314, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Phil Thornton γράφει για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις επιχειρήσεις επί είκοσι χρόνια και υπήρξε για μία περίπου δεκαετία οικονομικός ανταποκριτής στην εφημερίδα Independent.

Από το 2007 διευθύνει την Clarity Economics, μια εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές και συγγραφικές υπηρεσίες, την οποία έστησε όταν έπαψε να δημοσιογραφεί.

Το 2006 κέρδισε τον τίτλο τού Δημοσιογράφου της Χρονιάς σε Έντυπα στα βραβεία WorkWorld Media.

Το 2009 αναδείχτηκε ως Δημοσιογράφος της Χρονιάς στα ίδια βραβεία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!