Η όγδοη νότα

«Μικρές σεισμικές δονήσεις 4.7 της κλίμακας Ρίχτερ, λίγο βορειοανατολικά της βραχονησίδας Ίμια, στο Αιγαίο. Δεν εμπίπτουν ανησυχίες, όπως μας ενημερώνει ο σεισμολόγος μας».

-Ο γιος μας, όποτε γίνεται βομβαρδισμός, κλείνεται στην τουαλέτα.

-Είναι το πιο «αντισεισμικό» μέρος, που έχει κολόνες και είναι πιο δύσκολο να πέσει.

-Σήμερα το Μαράκι μας έβγαλε το πρώτο του δοντάκι. Δε μπορούμε να το αναθρέψουμε! Να το δώσουμε για υιοθεσία, σε καμμιά ναζίστρια. Έτσι θα έχει τοπ παιδί μας ό,τι καλύτερο! Θα μεγαλώσει αξιοπρεπώς και πλουσιοπάροχα.

-Μωρή, που με οδήγησες γραμμή να υποκύψω στο κατεστημένο!

-Δεν είναι κατεστημένο, αγάπη μου. Σκέψου το, είναι η μόνη λύση. Εσένα θα σε στείλουν πάλι στο μέτωπο!

-Κι εσύ θ’ αρχίσεις πάλι να παίρνεις γραμμή όλα τα σπίτια! Και να τα μοιράζεις μετά για υιοθεσία!

– Πόλεμος είναι, αγάπη μου, και στον πόλεμο δεν απαγορεύεται. Ούτε στη θρησκεία. Λέει «ου», αλλά δεν λέει «εν καιρώ πολέμου»! Και στο κάτω κάτω, είμαι με τους ελίτ. Δεν είναι σικ;

ISBN 9789604578160, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Μπακάλης γεννήθηκε το 1961.

Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε μικρή ηλικία διακρίθηκε στον τομέα πωλήσεων και των ασφαλειών, ενώ έχει οργανώσει και δύο επιδείξεις μόδας με την οικογενειακή επιχείρηση ενδυμάτων. Για ένα διάστημα αρθρογραφούσε ως πολιτικός συντάκτης. Εργάζεται ως κτηματομεσίτης.

Έχει εκδώσει 8 βιβλία από τα οποία το ένα και στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, συμμετείχε δύο φορές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.

Είναι Ιππότης του σκηνώματος του Α. Ιωάννου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Νέων, αντιπρόεδρος της Νεολαίας Λάιονς και υπεύθυνος Τύπου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολεγίου De La Salle.

Έχει εκδώσει έντεκα βιβλία, το ένα στην Αγγλία. Δύο μυθιστορήματά του έχουν μεσίτη πνευματικών δικαιωμάτων στο Hollywood.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!