Η πρέσβειρα των Παρισίων

Ο ήχος των τακουνιών μου στο πλακόστρωτο των παρισινών δρόμων ακουγόταν παράταιρα. Τακ τακ τακ. Τακ τακ τακ. Σαν τις τρεις συλλαβές της λέξης «πρέσβειρα». Μιας λέξης που τώρα με σαρκάζει. Πού βρισκόταν το όνειρο λοιπόν; Δεν στεκόταν στις διαβάσεις, δεν κατέβαινε από τον μολυβένιο παρισινό ουρανό. Όλα μια διάψευση.

Μέσα σε μια διάψευση εκτυλίσσεται η ιστορία της «Πρέσβειρας των Παρισίων», που, πιασμένη στην αρπάγη της ίδιας της φιλοδοξίας της, βρίσκεται μάρτυρας, κατήγορος και κατηγορουμένη, άλλοτε καταλογίζοντας ευθύνες και άλλοτε όχι, μα πάντα κρύβοντας την αλήθεια ακόμα κι από τον ίδιο της τον εαυτό.

Σε ποιους μυστηριώδεις κανόνες υπακούει όποιος συντρίβεται από διαψεύσεις; Ποιοι δρόμοι οδηγούν στην τραγική κατάληξη; Πώς συμπλέκεται το ιδιωτικό με το κοινωνικό; Και ποια τα όρια ανάμεσα στον έρωτα και στην αξιοπρέπεια;

Σε αυτά και σε άλλα παρόμοια ερωτήματα επιδιώκει να απαντήσει η ιστορία της «Πρέσβειρας των Παρισίων» μέσω της μυθοπλασίας, όπου η ίδια η γραφή γίνεται μέρος της πλοκής.

ISBN 9789601640280, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νένα Ι. Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από το Ρέθυμνο, η μητέρα της από τη Λάρισα. Η Κρήτη και η Θεσσαλία έγιναν οι ρίζες, η ιδιαίτερη πατρίδα που διαμόρφωσε το χαρακτήρα και την έμπνευσή της. Νένα Ι. Κοκκινάκη

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε επιστημονικά με το έργο του Θεσσαλού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση.

Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε στα 1990 με το πεζογράφημα «Η χάρτινη γυναίκα» από τις εκδόσεις Δόμος. Από τότε έχουν εκδοθεί οκτώ μυθιστορήματά της, από τα οποία τα τρία πραγματεύονται θέματα της εφηβείας.

Ασχολείται με το διήγημα, το δοκίμιο και την κριτική βιβλίου (από τις στήλες της «Καθημερινής»). Έχουν εκδοθεί μελέτες της για Έλληνες συγγραφείς, ειδικότερα της γενιάς του 30 και ερμηνευτικά κείμενα για Ευρωπαίους συγγραφείς που ανθολογούνται στα βιβλία του Λυκείου.

Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και σήμερα είναι Σύμβουλος Φιλολόγων Καθηγητών στην Αθήνα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!