Η σιωπή του τάφου

Οικοδομικές εργασίες λόγω εξάπλωσης του Ρέικιαβικ αποκαλύπτουν έναν ρηχό τάφο.

Πριν από χρόνια, αυτό το μέρος της πόλης ήταν ακατοίκητο, και ο επιθεωρητής Έρλενδουρ με την ομάδα του ελπίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα τυπικό ισλανδικό σενάριο εξαφάνισης: κάποιος που χάθηκε στο χιόνι κι έμεινε θαμμένος εκεί επί δεκαετίες. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά.

Ενώ ο επιθεωρητής Έρλενδουρ παλεύει να σταματήσει την πλήρη κατάρρευση της οικογένειάς του, η υπόθεση που αναλαμβάνει φέρνει στην επιφάνεια πολλές άλλες ιστορίες οικογενειακού πόνου, θυμού, βίας και φόβου, συγκάλυψης και ντροπής. Ακόμα και τα μυστικά που θάβονται δεν μπορούν να μείνουν κρυμμένα για πάντα.

ISBN 9789605018986, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Άρναλδουρ Iνδρίδασον (Arnaldur IndridasonArnaldur Indridason), γιος Ισλανδού συγγραφέα, γεννήθηκε το 1961 στο Ρέικιαβικ. Αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός σε ισλανδική εφημερίδα, άρχισε να γράφει μυθιστορήματα.

Η σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Έρλενδουρ γνωρίζει διεθνή επιτυχία, έχοντας μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες και σε είκοσι έξι χώρες, ενώ έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του, μεταξύ των οποίων το βραβείο για το Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα, Glass Key, το 2002, για τη Φορμόλη (Myrin), που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά με τον τίτλο Jar City.

Την επόμενη χρονιά τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για τη συνέχειά του, H Σιωπή του Τάφου (Silence of the Grave), μυθιστόρημα που το 2005 απέσπασε επίσης το Crime Writers’ Association Gold Dagger Award, το σημαντικότερο βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 2013 τιμήθηκε με το RBA International Prize for Crime Writing, που συνοδευόταν από το ποσό των 125.000 ευρώ, για το μυθιστόρημά του Shadow Channel (Skuggasund).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!